Σωτήρης Βόσδου (Περιφερειακός Σύμβουλος Φλώρινας – Παράταξη Γ. Δακή): «Θα γίνει Ε.Δ.Ε. για την τράπεζα Πειραιώς;»

Το έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (οικ. 55116/11818-21.11.2016), το οποίο ζητάει να επιστραφεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το ποσό των 90.000 €, είναι κάτι παραπάνω από σαφέστατο.

«…δεν τηρήθηκε η αρχή της νομιμότητας των ενεργειών στο πλαίσιο της παρούσας σύμβασης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με λίγα λόγια, θα επιβαρυνθεί με 90.000 € η Περιφέρεια μας γιατί δεν ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες, όπως ήταν αυτονόητο αλλά και ρητά αναφερόταν στην σχετική σύμβαση.

Η διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι μία ακόμα απόδειξη του τρόπου που ασκεί τις αρμοδιότητες της η Περιφερειακή Αρχή καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτουν μη σύννομες ενέργειες της.

Σε αυτή όμως την περίπτωση, κάτω από το βάρος της νέας αποκάλυψης, ο Περιφερειάρχης αναζητεί διέξοδο και επιχειρεί με την ανάθεση διεξαγωγής Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες της δικής του αρχής. Εξάλλου αυτό επιχειρεί σε όλες τις περιπτώσεις που μέχρι σήμερα έχουν γίνει γνωστές.

Η ενέργεια όμως του Περιφερειάρχη, να αναθέσει Ε.Δ.Ε., πρέπει να έχει συνέχεια. Εδώ και τώρα να αναθέσει την διενέργεια Ε.Δ.Ε. και για την υπόθεση της δωρεάς της Τράπεζας Πειραιώς καθώς, όπως είναι γνωστό, τα χρήματα κατατέθηκαν σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του Περιφερειάρχη. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να πράξει.

Οι ένορκες καταθέσεις, με θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο, όλων όσων έχουν εμπλακεί στην όλη διαχείριση της υπόθεσης θα την φωτίσουν από όλες τις πλευρές.

Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας πληροφορούνται, προβληματίζονται και περιμένουν απαντήσεις.

Φλώρινα, 3 Μαρτίου 2017

ΣΩΤΗΡΙΟΣ Θ. ΒΟΣΔΟΥ

Περιφερειακός Σύμβουλος Φλώρινας

 

Πληροφορίες – kozan.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Μάρτιος, 2017, 3:27 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr