Η κυβέρνηση προχωρά με διάλογο και αποφασιστικότητα στις άμεσες αλλαγές του Καλλικράτη – » Προχωράμε σε διάλογο και σε άμεση ψήφιση και εφαρμογή » δηλώνει ο Υπουργός

Πολύ σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή οι αλλαγές, Σκουρλέτης :

» Θεωρούμε ότι μέχρι τα μέσα της χρονιάς θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει αυτή την επικοινωνία με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και να προχωρήσουμε στη θεσμοθέτηση νέων αλλαγών »

Την έναρξη ενός απευθείας διαλόγου, με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να καταγραφούν προτάσεις και προβλήματα, ενόψει των επικείμενων αλλαγών στον Καλλικράτη, ξεκινά ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλεττης

Ο κ. Σκουρλέτης, από την πόλη της Ξάνθης, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στους Νομούς Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας, συγκεκριμένα δήλωσε

«Ξεκινάμε σε όλη την Ελλάδα επικοινωνία με τους Δήμους και τους Περιφερειάρχες. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει μια πρώτη επεξεργασία που αφορά στις θεσμικές αλλαγές, στο πλαίσιο που σχετίζεται με την Αυτοδιοίκηση, τον “Καλλικράτη”. Θέλουμε αυτή η συζήτηση να συνεχιστεί, πια, με έναν απευθείας διάλογο, να καταγράψουμε τα προβλήματα, να ακούσουμε παρατηρήσεις και προτάσεις. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της περιοδείας εδώ στην Ξάνθη, αύριο θα επισκεφτούμε τη Δράμα, το Παρανέστι και την Καβάλα. Νομίζω ότι αυτή η επικοινωνία θα είναι ωφέλιμη για όλους».

Ο ίδιος επίσης ανέφερε: «Επειδή είμαστε φανατικοί οπαδοί του διαλόγου, μας ενδιαφέρει -πριν οριστικοποιήσουμε τις θέσεις που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή- να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατές μορφές επικοινωνίας και διαβούλευσης. Και για αυτό βρισκόμαστε και εδώ στην Ξάνθη σήμερα» και με έμφαση πρόσθεσε:

«Ο εκλογικός νόμος είναι μία από τις αλλαγές που σκοπεύουμε να φέρουμε προς ψήφιση. Υπάρχει επίσης το θέμα των αρμοδιοτήτων, των πόρων της αυτοδιοίκησης, των σχέσεων της κεντρικής εξουσίας με την αποκεντρωμένη διοίκηση. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πλέγμα αλλαγών που πρέπει να αποσαφηνιστεί. Θεωρούμε ότι μέχρι τα μέσα της χρονιάς θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει αυτή την επικοινωνία με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και να προχωρήσουμε στη θεσμοθέτηση νέων αλλαγών.»

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνηςη για τη σύσταση και δημιουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ), σημειώνοντας: «Η Πολιτεία με δύο νομοθετικές παρεμβάσεις που έχει κάνει, επί των ημερών της δικής μας Κυβέρνησης, έδωσε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο στους Δήμους για να μπορούν να συστήσουν-δημιουργήσουν Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών. Και πραγματικά είναι απορίας άξιο, γιατί οι δήμοι σήμερα δεν προχωρούν σε αυτό. Σκεφτόμαστε να δώσουμε τη δυνατότητα και σε ιδιώτες να συγκροτούν και να δημιουργούν Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών.»

Τέλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την διαρπαγμάτευση κυβέρνηση θεσμών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ο Π. Σκουρλέτης, είπε:

«Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και η κυβέρνηση, όπως γνωρίζετε, με έναν συστηματικό τρόπο και έχοντας συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα, προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Αισιοδοξούμε ότι οι παράλογες απαιτήσεις που ακούγονται από κύκλους των δανειστών, τελικά θα καμφθούν. Θέλω να πω σε αυτό το σημείο, ότι επιβάλλεται και το μέτωπο, από την μεριά της Ελλάδας, να είναι ενιαίο. Δεν μπορεί τη στιγμή που η Κυβέρνηση δίνει μια μάχη υπέρ των συμφερόντων της χώρας, η αντιπολίτευση να της τραβάει το χαλί. Αυτό είναι ακατανόητο και νομίζω ότι τελικά είναι και ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Μάρτιος, 2017, 2:22 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr