Μήνυμα για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα γυναίκας

Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτη ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε ατομικό πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.

Η Γυναίκα του 2017 καλείται να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις προκλήσεις στην οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε μέσα από τον πολυδιάστατο ρόλο της. Η σημερινή γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις με δυναμισμό και τόλμη. Με αυθεντικότητα, παραμένοντας ο εαυτός της, μπορεί να στηρίζει με επιμονή τις επιλογές της, να μην απογοητεύεται και πάνω απ’ όλα να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Στη δύσκολη συγκυρία, όπου σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο βιώνουμε μια βαθιά κρίση αξιών, πιστεύω ότι όλοι οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε αντιλήψεις, στάσεις και πρακτικές, ώστε να προσδοκούμε ένα ποιοτικότερο αύριο για όλες και όλους και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.

Η 8η Μαρτίου ας μην αποτελέσει μια επετειακή μέρα, αλλά ας είναι μια μέρα μνήμης, απολογισμού και αποφάσεων για έναν κόσμο ανθρώπινο, ειρηνικό και δημοκρατικό. Για έναν κόσμο ίσων ευκαιριών και αλληλεγγύης που μπορεί να οδηγήσει σε μια καλύτερη κοινωνία για τις επερχόμενες γενεές πολιτών.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Μάρτιος, 2017, 12:09 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr