Επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Phil Hogan στα Γρεβενά

Κατά τη χθεσινή επίσκεψη στα Γρεβενά, του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, κ. Phil Hogan, τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα της περιοχής μας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την επιχείρηση τυροκομικών προϊόντων των αδερφών Κουρέλλα Α.Ε., μια επιχείρηση με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, καθώς και την πρότυπη αιγοπροβατοτροφική μονάδα του κ. Καραγιάννη στον Αγ. Γεώργιο Γρεβενών.

Ο Επίτροπος, λόγω και προηγούμενης σχετικής επαγγελματικής εμπειρίας, καθότι ο ίδιος υπήρξε στο παρελθόν ιδιοκτήτης οικογενειακής φάρμας στην Ιρλανδία, αντιλήφθηκε τη δυναμική που έχει ο πρωτογενής τομέας στα Γρεβενά καθώς και τη συγκριτική υπεροχή των τοπικών προϊόντων.

Στην επίσκεψη παρευρέθη και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευ. Αποστόλου, ο οποίος όπως δήλωσε, η επίσκεψη στις πρότυπες αυτές μονάδες σηματοδοτεί μια στρατηγική επιλογή του Υπουργείου για τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας και της παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Ως Π.Ε. Γρεβενών θέσαμε στον Ευρωπαίο Επίτροπο, στο πλαίσιο ενός υπομνήματος, τους προβληματισμούς μας σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες παραγωγούς και κτηνοτρόφους, ενώ του εκφράσαμε και την έντονη δυσαρέσκειά μας σχετικά με το ζήτημα της φέτας στο πλαίσιο της νέας εμπορικής συμφωνίας της Ε.Ε. με τον Καναδά. Ο κ. Hogan, υπογράμμισε πως «υπάρχει χρόνος να γίνουν περισσότερα στις διεθνείς συμφωνίες» αναφέροντας παράλληλα πως έχουν εξασφαλιστεί Ευρωπαϊκά κονδύλια για την προβολή της φέτας στην παγκόσμια αγορά.

Τέλος στις προτάσεις που του καταθέσαμε, του παρουσιάσαμε και την σχεδιαζόμενη πρωτοβουλία μας «Επιστρέφω στον Τόπο μου», μια πρωτοβουλία αρχικά πιλοτικής εφαρμογής, που θα αφορά την παροχή μιας ολοκληρωμένης δέσμης κινήτρων για την ανάπτυξη της υποβαθμισμένης υπαίθρου. Η πρωτοβουλία θα στοχεύει στην δραστηριοποίηση των νέων της περιοχής αλλά κυρίως όσων κατοίκων της Π.Ε. Γρεβενών έχουν εγκαταλείψει τα Γρεβενά αλλά αναζητούν μια ευκαιρία να επιστρέψουν και να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα.

Η προτάσεις μας θα σταλούν στο Γραφείο του Επιτρόπου στις Βρυξέλλες, και αναμένουμε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες και σχεδιαζόμενες δράσεις μας.

Γρεβενά, 103-2017

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Μάρτιος, 2017, 2:13 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr