“Αποδυνάμωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς λόγω αναγκαστικών μεταθέσεων για τη στελέχωση περιφερειακών αεροδρομίων”


Ερώτηση της Μαρίας Αντωνίου προς τους αρμόδιους Υπουργούς

Η στελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών των δώδεκα περιφερειακών αεροδρομίων από το Πυροσβεστικό Σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του κλιμακίου της Καστοριάς, μέσω της προωθούμενης σύμβασης-σύμπραξης του Ελληνικού Δημοσίου και της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας- «Fraport ΑΕ», δημιουργεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Ενδεχόμενη αναγκαστική μετάθεση πυροσβεστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς θα αποδυναμώσει την Υπηρεσία και θα θέσει σε κίνδυνο την πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της.

Το γεγονός αυτό επισημαίνει η Μαρία Αντωνίου σε σχετική Ερώτηση που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς: Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα

Θέμα: «Αποδυνάμωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς λόγω αναγκαστικών μεταθέσεων για τη στελέχωση περιφερειακών αεροδρομίων»

Κύριε Υπουργέ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες, η στελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών των δώδεκα περιφερειακών αεροδρομίων από το Πυροσβεστικό Σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του κλιμακίου της Καστοριάς, μέσω της προωθούμενης σύμβασης-σύμπραξης του Ελληνικού Δημοσίου και της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας- «Fraport ΑΕ», δημιουργεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως είναι γνωστό η Καστοριά αποτελεί μία ακριτική περιοχή η οποία περιβάλλεται από σημαντικούς ορεινούς όγκους που πλήττονται από πυρκαγιές, οι οποίες μάλιστα, πολλές φορές προέρχονται από τη γειτονική Αλβανία.

Επειδή ενδεχόμενη αναγκαστική μετάθεση πυροσβεστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς θα αποδυναμώσει την Υπηρεσία και θα θέσει σε κίνδυνο την πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της.

Επειδή η αποψίλωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς από το προσωπικό της σε συνδυασμό με τα προβλήματα και τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται στις υλικοτεχνικές υποδομές, θα θέσουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της Υπηρεσίας και θα καταστήσουν προβληματική την παροχή των υπηρεσιών της.

Κατόπιν όλων αυτών Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1. Αληθεύει ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν αναγκαστικές μεταθέσεις πυροσβεστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς προκειμένου να στελεχωθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια ;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ούτως ώστε να διασφαλίσετε ότι δε θα τεθεί σε κίνδυνο η πυρασφάλεια της περιοχής της Καστοριάς, ο δασικός της πλούτος αλλά και η προστασία των κατοίκων της;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Αντωνίου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Μάρτιος, 2017, 11:35 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr