Γιώργος Πετκανάς: “e-Democracy”

Δ.Τ – Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράλληλα με την καθιέρωση της Ψηφιακής Υπογραφής, έρχεται μία πρωτοποριακή εφαρμογή της Ψηφιακής Δημοκρατίας, η επονομαζόμενη “e-Democracy”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “e-Democracy” ο Δήμος Καστοριάς μπορεί να πρωτοπορήσει, εφαρμόζοντας πιλοτικά ένα καινοτόμο σύστημα, ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Με στόχο την ενίσχυση και προώθηση των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών, ο Δήμος Καστοριάς θα έχει τη δυνατότητα να θέτει σημαντικά θέματα τοπικού χαρακτήρα σε ψηφοφορία, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν, αρκεί να διαθέτουν μια έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail.

Το πληροφοριακό σύστημα εξασφαλίζει την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών. Οι δημότες & κάτοικοι που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, θα αποτελέσουν το πιλοτικό μητρώο του εκλογικού σώματος, όπου θα μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε φόρμα. Η διαδικασία δημιουργίας του μητρώου θα διαρκέσει χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων.

Η Ψηφιακή Κάλπη είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Τόσο η προετοιμασία της ψηφοφορίας από τη διεξάγουσα αρχή, όσο και η υποβολή της ψήφου από τους ψηφοφόρους, γίνονται απομακρυσμένα μέσω του διαδικτύου.

Η επικοινωνία των αρχών και των ψηφοφόρων με το πληροφοριακό σύστημα, πραγματοιείται μέσω ενός απλού web browser ενώ προστατεύεται όπως ακριβώς και οι ηλεκτρονικές τραπεζικές οικονομικές συναλλαγές. Η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη από τον καθένα μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας και χωρίς καμία προσβολή του απόρρητου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Μάρτιος, 2017, 10:02 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr