»Επίθεση» από την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού

Δ.Τ – Προσλήψεις στο Δήμο Άργους Ορεστικού.

Με αφορμή την πρόσκληση του Δήμου Άργους Ορεστικού, όπως αυτή γνωστοποιήθηκε ανεπίσημα από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, για την πρόσληψη εργατικού και τεχνικού προσωπικού για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα.
Έχουμε να κάνουμε τις παρακάτω επισημάνσεις:

Όποτε η διοίκηση του δήμου φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκήρυξη θέσεων εργασίας, μέσω των νέων μορφών “ελαστικής απασχόλησης”, η Λαϊκή Συσπείρωση καταθέτει την άποψη πως οι ΟΤΑ έχουν γίνει βραχίονας εφαρμογής των πιο αντιλαϊκών σχεδιασμών στον τομέα της εργασίας.

Μέσω του εξαναγκασμού των Δήμων να προσλαμβάνουν υπαλλήλους στα πλαίσια τέτοιων συμβάσεων, με όρους οι οποίοι ούτε καταχρηστικά δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν κανονική εργασία, επιχειρείται να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των εργαζόμενων, ώστε να απαλειφθούν οι έννοιες σταθερή εργασία και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, όπως κατακτήθηκαν τον προηγούμενο αιώνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότερες θέσεις στους Δήμους αφορούν στα λεγόμενα πενθήμερα, δηλαδή πέντε μεροκάματα τον μήνα! Τα οποία είναι απορίας άξιο ποιες ανάγκες επιβίωσης μπορούν να καλύψουν, σε εργαζόμενους καταδικασμένους σε μακροχρόνια ανεργία, συν του ότι όποιος προσληφθεί χάνει και το δικαίωμα θεώρησης της κάρτας ανεργίας του.

Βέβαια η διοίκηση οφείλει να είναι πιο προσεκτική στο χειρισμό τέτοιων θεμάτων. Όπως έχουμε επισημάνει αφενός θα πρέπει να μεριμνά για την όσο το δυνατόν ευρύτερη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων αυτών, καθώς και να εξασφαλίζει την γεωγραφική κατανομή των θέσεων στο σύνολο του Δήμου, με τρόπο ώστε η εργασία να εκτελείται στον τόπο κατοικίας του εργαζόμενου.

Τέλος είναι απαράδεκτο η προκήρυξη να γνωστοποιείται την ημέρα έναρξης των αιτήσεων, με δυνατότητα μόνο τεσσάρων ημερών για την υποβολή, πόσο μάλλον όταν οι δύο από τις τέσσερις ημέρες δεν είναι εργάσιμες.

Λαϊκή Συσπείρωση, Δήμου Άργους Ορεστικού

Με εκτίμηση

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Μάρτιος, 2017, 9:49 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “»Επίθεση» από την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού”

 1. Μπραβο

  Όχι απλά επιθεση, απόπειρα δολοφονίας το λες

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr