Συνάντηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου με τον Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών Άργους Ορεστικού

 Διευθετήθηκε το θέμα των εργατικών κατοικιών – Προσδιορίστηκε νέα τιμή για όλους τους δικαιούχους

Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών Άργους Ορεστικού είχε το Σάββατο 18 Μαρτίου στο γραφείο της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου. Τα μέλη του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Άργους Ορεστικού εξέφρασαν στην κ. Τελιγιορίδου τις ευχαριστίες και την ικανοποίηση τους για τη διευθέτηση ευνοϊκής ρύθμισης των δανείων, που αποτελούσε βραχνά για τους ίδιους αλλά και για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με οφειλές δανείων από τον οργανισμό απευθυνόταν στον ΟΑΕΔ, ο οποίος κατέστη καθολικός διάδοχος του ΟΕΚ και υπεισήλθε σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.

Πρόσφατα ελήφθη απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για τη ρύθμιση 97.343 ενεργών δάνειων. Πρόκειται για υπουργική απόφαση μετά από πόρισμα ειδικής επιτροπής, για τον εκ νέου προσδιορισμό της τιμής του τ.μ. με την οποία παραχωρούνται στους δικαιούχους οι κατοικίες. Με την απόφαση αυτή προσδιορίστηκε ενιαία τιμή για όλους τους δικαιούχους 150 οικισμών εργατικών κατοικιών, έπεσε η χρεούμενη τιμή μονάδας ανά τ.μ. από 650 – 1.035 ευρώ ανά τ.μ. σε 304 ευρώ ανά τ.μ.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες, η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα σε αυτούς που είχαν δάνεια από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) να διευθετήσουν τις οφειλές τους, δίνοντας έτσι τέλος στην εκκρεμότητα αλλά και την ομηρία χιλιάδων δικαιούχων στις εργατικές κατοικίες. Στόχος μας είναι η σταδιακή ανάταξη της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων. Ευελπιστούμε σιγά – σιγά να μπούμε σε έναν δρόμο ευημερίας και βελτίωσης», επισήμανε η βουλευτής.

Γραφείο τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Μάρτιος, 2017, 12:07 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr