Αφορολόγητο ισότιμο για όλους τους φορολογούμενους πολίτες

Απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων (13/3/17)


 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, με πρόσφατη απόφαση του Πανελλαδικού του συμβουλίου, προτείνουν την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους -μικρές επιχειρήσεις. Θεωρούν ότι αυτό ισοδυναμεί με επαναφορά της αξιοπρέπειας για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους. Η απόφαση του ΠΣ των ΟΠ επισημαίνει ότι το αφορολόγητο όριο εισοδήματος έχει την έννοια της προστασίας των οικονομικά αδύναμων πολιτών. Επίσης τονίζει ότι εδώ και πολλά χρόνια καταστρατηγείται η συνταγματική επιταγή που ορίζει ότι οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουν ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους υπόλοιπους πολίτες.
Σχετικά ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε: «Με αφορμή τη συζήτηση με τους θεσμούς για το αφορολόγητο όριο μισθωτών και συνταξιούχων, οι Οικολόγοι Πράσινοι αισθάνονται την υποχρέωση να ξανανοίξουν αναλογικά το θέμα του αφορολόγητου και για τους επιχειρηματίες. Με βάση το Σύνταγμα της χώρας, “Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους”. Τα πρόσθετα φορολογικά βάρη που φορτώνονται στους ώμους των φορολογούμενων έχουν καθιερώσει ανισότιμη επιβάρυνση, οδηγούν σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, ισοδυναμούν με κατάσχεση της περιουσίας τους και θίγουν ανεπανόρθωτα το βιοτικό τους επίπεδο. Δεν πρέπει η αδυναμία καταβολής φόρων από τις μικρές επιχειρήσεις να συνεχίσει να συσχτίζεται με τη φοροδιαφυγή. Ούτε μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την άποψη ότι οι μικροεπιχειρηματίες έχουν αποταμιεύσεις ή αφανείς πόρους, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να καταβάλλουν τους υπέρμετρους φόρους, αν θέλουμε να δούμε την ανασυγκρότηση της παραγωγικής οικονομίας και μια βιώσιμη διέξοδο στην κρίση.»

 

Ακολουθεί η σχετική απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου

 
Αφορολόγητο για όλους
 
Οι Ο.Π. θεωρούν ότι η επαναφορά του αφορολόγητου σημαίνει επαναφορά της αξιοπρέπειας σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους ελεύθερους επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες. Το αφορολόγητο όριο εισοδήματος έχει την έννοια της προστασίας των οικονομικά αδύναμων πολιτών.
Εδώ και πολλά χρόνια καταστρατηγείται η συνταγματική επιταγή που ορίζει ότι οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους υπόλοιπους πολίτες.
 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Μάρτιος, 2017, 2:01 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr