»Βόμβα» από τους εργολήπτες δημοσίων έργων ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ προς τον δήμο Καστοριάς – Ζητούν να αρθεί η ανάθεση των 20.000 ευρώ και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην οικονομική επιτροπή και γενικά στο εσωτερικό του ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ –

Εξέδωσαν ανακοίνωση. Παραδίδουν το θέμα και στην αποκεντρωμένη διοίκηση για άμεσο έλεγχο.

 

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΟΡΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ»

Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Ε.Δ.Ε. Ν. Καστοριάς, επιθυμούμε την άριστη συνεργασία ανάμεσα στα μέλη μας και στο Δήμο Καστοριάς. Η άριστη συνεργασία συνεπάγεται ρητή εφαρμογή των νόμων από την αναθέτουσα αρχή και καλότεχνη και έγκαιρη εκτέλεση των έργων από την πλευρά των μελών μας.

Μετά από τη δημοσίευση του Πρακτικού της 11ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του Δήμου να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντως για την εκτέλεση του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ», Α.Μ. 25/2017, προϋπολογισμού 20.000,00 Ευρώ, με το άρθρο 32 παρ. 2γ αυτού, του Ν. 4412/2016.

Εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας στο κατεπείγον της ανάθεσης για τους εξής λόγους:

 • Η μη τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοιχτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση οφείλονται σε «απρόβλεπτα» γεγονότα,

 1. πώς είναι δυνατόν να είναι απρόβλεπτο ένα γεγονός που προβλέφθηκε στο εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα και τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2017.

 2. πώς είναι δυνατόν να θεωρείται απρόβλεπτο γεγονός οι λιγοστές βροχοπτώσεις στην πόλη της Καστοριάς.

 3. πώς είναι δυνατόν η καθυστέρηση των διαδικασιών δημοπράτησης να μην είναι δική τους ευθύνη.

 4. πώς είναι δυνατόν τα μέτρα τα οποία λήφθηκαν για τη μη κατάρρευση του κτιρίου να μη επαρκούν για τις συνήθεις βροχοπτώσεις.

 • Ζητούμε να αρθεί η ανάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία δημοσιότητας και διαφάνειας για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετοχόντων, προς όφελος των δημοτών του Δήμου Καστοριάς.

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Καστοριάς δεν έχει προβεί σε δημοπρατήσεις από την εφαρμογή του Ν. 4412/2016 (08-08-2016) για μικρά και μεγάλα έργα παρόλο που άλλες αναθέτουσες αρχές προχωρούν σε συνεχείς δημοπρατήσεις έργων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΕΜΙΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΙΛΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ by Antonis Pararas on Scribd

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Μάρτιος, 2017, 2:08 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr