2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με τους-τις μαθητές/τριες και του-τις εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς, τους Σχολικούς Συμβούλους, το Δ/ντή Εκπ/σης, τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ν. Καστοριάς και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς διοργανώνουν το 2ο Μαθητικό Συνέδριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς με θέμα:

«Τα παιδιά παρουσιάζουν… οι μεγάλοι σιωπούν»

Σκοπός του συνεδρίου είναι να προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων του νομού Καστοριάς την εμπειρία, μέσω του δημόσιου βήματος, να παρουσιάσουν οι ίδιοι/ες δημιουργικές όψεις της σχολικής ζωής, ως πραγματικοί επιστήμονες ώστε να αναδεικνύονται οι ικανότητες και οι δεξιότητες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της σχολικής τους πορείας και αφορούν σε αυτήν την πρόκληση: γνώση και μεταγνώση, επικοινωνία, δημιουργικότητα, φαντασία, συνεργασία, υπευθυνότητα, δημοκρατικότητα, καινοτομία.

Ειδικότερα επιδιώκεται:

 • Να ενθαρρυνθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες να παρουσιάζουν τις απόψεις και τις δράσεις τους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να εκφράζονται με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους.

 • Να οδηγούνται μέσα από ομαδοσυνεργατικές και βιωματικές διαδικασίες στην επίτευξη ενός κοινού σκοπού και συγκεκριμένα στην παρουσίαση μιας εργασίας σε ένα επιστημονικό μαθητικό συνέδριο.
 • Να λειτουργήσει το συνέδριο ως εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, αλληλεπίδρασης μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, τοπικής κοινότητας.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διαχειριστούν την πρόκληση του Μαθητικού Συνεδρίου προς όφελος τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας και να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο επιστημονικών προοπτικών από τα πρώτα σχολικά χρόνια.

Ενδεικτικές Θεματικές Ενότητες

 • Αναλυτικά προγράμματα : Θέματα των γνωστικών αντικειμένων

 • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

 • Αγωγή Υγείας

 • Πολιτισμός & Τέχνες

 • Ιστορία – Τοπική ιστορία

 • Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες – Εκπαιδευτική Ρομποτική

Μορφή παρουσιάσεων

 • Εισηγήσεις για την παρουσίαση των σχολικών δράσεων (powerpoint, δρώμενα, χρήση λογισμικών ή εφαρμογών)

 • Σύντομες ηλεκτρονικές παρουσιάσεις σχολικών δράσεων (διάρκεια 3 λεπτά) σε οθόνη προβολής (δεν απαιτείται φυσική παρουσία)

 • Αναρτήσεις εργασιών (poster διαστάσεων 50Χ70)

 • Έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών στον χώρο του ΤΕΙ

 • Στρογγυλά τραπέζια:

Α) Για τους μαθητές/τριες των μεγαλύτερων τάξεων με θέμα: «Ψηφιακός κόσμος: τι με γοητεύει, τι φοβάμαι;»

Β) Για τους γονείς με θέμα: «Τι σημαίνει για μένα το σχολείο;»

Η προσέγγιση των θεμάτων στα στρογγυλά τραπέζια θα γίνει όπως και πέρσι με την τεχνική του ντε Μπόνο (τα 6 καπέλα της σκέψης) και με το συντονισμό από εκπαιδευτικούς.

Την ευθύνη για την ενημέρωση των γονέων για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο στρογγυλό τραπέζι θα την αναλάβουν οι Ενώσεις Γονέων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

Ενδεικτική ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου

Στο διάστημα από 27 έως 28 Μαΐου 2017.

Σημαντικές Ημερομηνίες

Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά (2467055264) και με mail (grsspekas@sch.gr) στη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Καστοριάς στο Γραφείο Συμβούλων έως 7 Απριλίου 2017

Υποβολή περιλήψεων εργασιών: 24/4-5/5/2017

Υποβολή εργασιών (παρουσιάσεις, poster): 8- 19/5/2017

Ανακοίνωση προγράμματος: 24 Μαΐου 2017

Περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για το Συνέδριο θα δοθούν στη 3η ανακοίνωση.

Για τις ανάγκες του συνεδρίου λειτουργεί ήδη ιστολόγιο από το οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε για την πορεία των διαδικασιών συμμετοχής στο συνέδριο (mathsynpekas2.blogspot.gr). Επίσης, στο mail του συνεδρίου mathsynkas2@gmail.com μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Απρίλιος, 2017, 9:09 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr