ΤΕΙ Δ.Μακεδονίας – Καστοριά »CoderDojo» για παιδιά από 10 έως 17 ετών……

Το εργαστήριο ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ & ΣΗΜΑΤΩΝ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια της προσφοράς του στην κοινωνία, αποφάσισε να αποτελέσει φυσικό τόπο υλοποίησης δραστηριοτήτων του διεθνούς κινήματος CoderDojo.

Το παγκόσμιο κίνημα του CoderDojo θεωρεί ότι η γνώση των γλωσσών προγραμματισμού είναι όλο και πιο σημαντική στον σύγχρονο κόσμο και ότι η εξοικείωση με αυτές επιτυγχάνεται καλύτερα όσο νεότερος είναι κανείς. Για το λόγο αυτό δίνει την ευκαιρία σε νεαρά άτομα ηλικίας 10-17 ετών, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ να συμμετέχουν σε κάποιο Dojo (χώρο εξάσκησης). Οι συμμετέχοντες στο Dojo μπορούν να αποκτήσουν δεξιότητες όπως να γράφουν κώδικα, να δημιουργούν δικτυακό τόπο, να δημιουργούν εφαρμογές και παιχνίδια και να εξερευνήσουν γενικά την τεχνολογία σε ένα δημιουργικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Το κίνημα του CoderDojo δεν είναι σχολείο, ούτε φορέας κατάρτισης. Δεν υποκαθιστά καμιά επίσημη τυπική δομή εκπαίδευσης. Δρα καθαρά σε εθελοντική μη κερδοσκοπική βάση και στηρίζεται σε εθελοντές συμβούλους που αναλαμβάνουν να καθοδηγούν τον εκπαιδευόμενο σε περίπτωση που αυτός ζητήσει βοήθεια. Όλη η διαδικασία στηρίζεται στην αυτοεκπαίδευση σε δοκιμασμένο προετοιμασμένο μαθησιακό υλικό που διατίθεται κεντρικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος είναι να συνειδητοποιήσουν οι νέοι ότι μπορούν να χτίσουν τις δεξιότητές τους μέσα από τον προγραμματισμό και τη συνεργασία στην κοινότητα του CoderDojo.

Το πρώτο CoderDojo ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011 στο Εθνικό Κέντρο Λογισμικού του Cork και είχε μεγάλη επιτυχία. Αυτό ενθάρρυνε την ταχεία ανάπτυξη, αρχικά σε όλη την Ιρλανδία και στη συνέχεια σε παγκόσμιο επίπεδο στη Βόρεια Αμερική και την Ιταλία. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 1.200 πιστοποιημένα Dojos σε 63 χώρες, με τη δημιουργία νέων σχεδόν κάθε μέρα. Στην χώρα μας υπάρχουν μόνο 6 πιστοποιημένα Dojos.

Τον μεγάλο πια αυτό φορέα χειρίζεται το ίδρυμα CoderDojo που δημιουργήθηκε το 2013. Το ίδρυμα χειρίζεται πια μια δομημένη οντότητα, στηρίζει και βοηθά κάθε επιμέρους τοπική δομή έχοντας το ίδιο όραμα, κάθε παιδί σε όλο τον κόσμο να έχει την ευκαιρία να μάθει να προγραμματίζει κώδικα και να είναι δημιουργικό με την τεχνολογία σε ένα ασφαλές και κοινωνικό περιβάλλον.

Το Dojo λοιπόν της Καστοριάς θα λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 7 το απόγευμα με έναρξη το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και για 10 συνεχή Σάββατα, στον χώρο του Τ.Ε.Ι. και ειδικότερα στο εργαστήριο ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ & ΣΗΜΑΤΩΝ που βρίσκεται στο ισόγειο του δεύτερου κτιρίου.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι ΝΕΟΙ από 10 μέχρι 17 ετών να προσέλθουν το Σάββατο 8 Απριλίου στις 4 το απόγευμα για να εγγραφούν και να ενημερωθούν για τη διαδικασία συμμετοχής τους. Οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν και να μάθουν μαζί με τα παιδιά. Στις 4:30 θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το CoderDojo και τις δυνατότητες μάθησης των παιδιών. Οι ενδιαφέροντες παρακαλούνται να συμπληρώσουν αυτή τη φόρμα http://bit.ly/2oFtYds

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον κόμβο www.coderdojo.com, στη σελίδα στο Facebook http://fb.me/CoderDojoKastoria, στο email coderdojokastoria@gmail.com και στα τηλέφωνα 2467087202 και 6937940339

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Απρίλιος, 2017, 11:22 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr