Θα ιδρυθεί καινούρια σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων;

Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου βρέθηκε στα Ιωάννινα, μετέχοντας σε μία εκδήλωση με θέμα τον ενιαίο χώρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας ύστερα από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου. Εκεί μάθαμε πως το Πανεπιστήμιο θέλει να διεκδικήσει την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής.

Πιο συγκεκριμένα

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε, τόσο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Καψάλης, όσο και ο αναπληρωτής πρύτανης, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ανακοίνωσαν με τον πλέον επίσημο τρόπο την διεκδίκηση της ίδρυσης Γεωπονικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, και οι δύο ακαδημαϊκοί, έκαναν λόγο για τη δημιουργία νέων τμημάτων στο Οικονομικό τμήμα, στο τμήμα Επιστημών Υγείας, αλλά και στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

Ως απάντηση, ο υπουργός Παιδείας, παρέπεμψε το θέμα της ίδρυσης της Γεωπονικής Σχολής και των Τμημάτων στα Περιφερειακά Ακαδημαϊκά Συμβούλια που αναμένεται να θεσμοθετηθούν με σκοπό να προτείνουν τους αναπτυξιακούς άξονες, αλλά και τον τρόπο με τον οποία θα συγχωνευτούν τα τμήματα και θα ιδρυθούν οι σχολές.

Πηγή: ert.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Απρίλιος, 2017, 8:29 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr