ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κας Corina Creţu

Τις Κεντρικές Εγκαταστάσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, και συγκεκριμένα την Νέα Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (MEA), επισκέφτηκε την Παρασκευή 7/4/2017 η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κα Corina Creţu.

Η Επίτροπος, αφού ενημερώθηκε από την ηγεσία της ΔΙΑΔΥΜΑ για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και από στελέχη της Αναδόχου Εταιρείας ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ, για την πορεία των εργασιών υλοποίησης της Μονάδας, εξήρε το έργο της ΔΙΑΔΥΜΑ και συνεχάρη του εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Μακεδονίας για τις επιλογές τους και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν, προκειμένου, όχι μόνο να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων αλλά και τα πρωτοπορήσουν, αξιοποιώντας τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης τέτοιων δράσεων όπως είναι οι ΣΔΙΤ. Τέλος, χαρακτήρισε το ΟΣΔΑ Δυτικής Μακεδονίας, ως καλή πρακτική τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη, η ΜΕΑ έχει μπει στο τελικό στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας, καθώς από την Δευτέρα 10/4/2017 κατευθύνονται σε αυτή το σύνολο των απορριμμάτων που παράγονται στη Δυτική Μακεδονία και εκτελούνται οι δοκιμές αποδοχής, ενώ την Τετάρτη 12/4/2017 θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του νέου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Κοζάνης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Απρίλιος, 2017, 11:25 πμ. στις Κατηγορίες Χωρίς κατηγορία. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr