Παραχώρηση κτιρίων του Βουνού στον Σύλλογο Φίλοι Περ/ντος Καστοριάς

Μετά από 40 χρόνια τα κτίρια του Βουνού παραχωρούνται νόμιμα προς χρήση στον Σύλλογο Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «H αγαστή συνεργασία των φορέων επέφερε θετικό αποτέλεσμα»

Δ.Τ – Αίσιο τέλος είχε, μετά από ενέργειες της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου και του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος κ.Χρήστου Κλαζίδη η νομιμοποίηση των τριών ακίνητων του Βουνού της πόλης της Καστοριάς, που αποδίδονται πλέον οριστικά με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ.Σωκράτη Φάμελου, κατά χρήση στον Σύλλογο Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς. Στις 12 Απριλίου του 2017 υπογράφηκαν τα πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής των τριών κτιρίων του Βουνού, μεταξύ της Δ/νσης Δασών Καστοριάς και του Συλλόγου Φίλοι του Περιβάλλοντος Καστοριάς. Πρόκειται για το κτίριο στον προφήτη Ηλία, το κτίριο με τα γραφεία του συλλόγου και το αναψυκτήριο στον Άι Θανάση.

Την ανακοίνωση της παραχώρησης, που εκκρεμούσε από το 2011 και αποτελούσε βραχνά για τον σύλλογο, έκαναν σε κοινή συνέντευξη τύπου τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου, η Βουλευτής κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Πρόεδρος των Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς κ. Χρήστος Κλαζίδης.

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για την τοπική μας κοινωνία, διότι η υπόθεση παραχώρησης των κτιρίων εκκρεμούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο σύλλογος πλέον μπορεί να αξιοποιήσει τα κτίρια που παραχωρούνται με ένα συμβολικό αντίτιμο. Το γεγονός δε θα μπορούσε να ευοδωθεί εάν δεν υπήρχε η επιμονή από το διοικητικό συμβούλιο για την υλοποίηση της απόφασης, καθώς επίσης και η αγαστή συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όταν υπάρχει συνεργασία φορέων νομίζω το αποτέλεσμα είναι πάντα θετικό», δήλωσε με το πέρας της συνέντευξης η κ. Τελιγιορίδου. Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Πρόεδρος των Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς κ. Χρήστος Κλαζίδης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κ. Τελιγιορίδου που βοήθησε στην εξεύρεση λύσης για τα τρία κτίρια, που μετά από 40 χρόνια ανήκουν πλέον νόμιμα στον σύλλογο.

Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Απρίλιος, 2017, 8:14 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr