» Μην τρομάζετε! Ψάχνετε για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, τον εσταυρωμένο; Αναστήθηκε! Δεν είναι εδώ »

Αφού ενταφιάσθηκε ο Κύριος, οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι πήγαν στον Πιλάτο και του είπαν: «Κύριε, θυμηθήκαμε πως όταν ζούσε εκείνος ο λαοπλάνος, είπε πως σε τρεις ημέρες θα αναστηθεί. Δώσε μας φρουρά να τη βάλουμε να φυλάει τον τάφο, μήπως έρθουν οι μαθητές του και κλέψουν το σώμα του κι έπειτα διαδώσουν ότι αναστήθηκε. Κι αυτή η τελευταία πλάνη του λαού θα είναι χειρότερη από την πρώτη». Ο Πιλάτος τους έδωσε φρουρά, για να φυλάξουν τον τάφο όπως νόμιζαν καλύτερα. Πράγματι, οι αρχιερείς ασφάλισαν τον τάφο κι άφησαν τους στρατιώτες να τον φρουρούν.

Την ημέρα μετά το Σάββατο, η Μαρία η Μαγδαληνή και η Μαρία, η μητέρα του Ιακώβου, και η Σαλώμη πήγαν να αλείψουν το σώμα του Ιησού, όπως συνήθιζαν οι Εβραίοι. Ήρθαν στο μνήμα πολύ πρωί, μόλις ανέτειλε ο ήλιος. Μεταξύ τους έλεγαν: «Ποιος θα μας κυλήσει την πέτρα του μνήματος;», γιατί ήταν πάρα πολύ μεγάλη και βαριά. Όταν όμως έφτασαν εκεί και κοίταξαν, είδαν πως η πέτρα είχε κυλήσει από τον τόπο της.

Μόλις μπήκαν στο μνήμα, είδαν έναν νεαρό με λευκή στολή να κάθεται στα δεξιά και τρόμαξαν. Αυτός όμως τους είπε: «Μην τρομάζετε! Ψάχνετε για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, τον εσταυρωμένο; Αναστήθηκε! Δεν είναι εδώ. Να και το μέρος που τον είχαν βάλει. Πάτε τώρα και πείτε στους μαθητές του, και ιδιαίτερα στον Πέτρο, ότι θα τους συναντήσει στη Γαλιλαία, όπως τους το είχε προείπει». Οι γυναίκες βγήκαν από το μνήμα γεμάτες τρόμο και δέος. Δεν είπαν όμως τίποτα σε κανέναν, γιατί ήταν φοβισμένες.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Απρίλιος, 2017, 12:00 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr