“Η γούνα στη Δυτική Μακεδονία δεν είναι είδος πολυτελείας, είναι παράδοση”

Η γούνα στη Δυτική Μακεδονία δεν είναι είδος πολυτελείας, είναι παράδοση”

«Η Τέχνη της Γούνας, Χθες Σήμερα Αύριο, Ιστορία και Πολιτισμός»

Ένα συνέδριο για την ανάδειξη της τέχνης των γουνοποιών της Δυτικής Μακεδονίας

Τα προϊόντα της γούνας στη Δυτική Μακεδονία είναι μοναδικά στην Ευρώπη με την Σιάτιστα και την Καστοριά να είναι πρωτοπόροι στην ιδιαίτερη τέχνη του κομματιαστού. Μια παραγωγική δράση με αποδεδειγμένα θετικά εξαγώγιμα οικονομικά αποτελέσματα και παράλληλα μια τέχνη με παράδοση αιώνων, όπως αποδεικνύεται από ντοκουμέντα.

«Η Τέχνη της Γούνας, Χθες Σήμερα Αύριο, Ιστορία και Πολιτισμός» είναι το διήμερο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Σιάτιστα και στην Καστοριά για να επιβεβαιώσει την μοναδικότητα της τέχνης του κομματιαστού στη Δυτική Μακεδονία. Απώτερος στόχος η ένταξη στο Εθνικό Ευρετήριο Προϊόντων σαν άυλο πολιτιστικό αγαθό.

-Σιάτιστα , Σάββατο 13 Μάιου 2017, Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο, 17:00-20:00

Καστοριά, Κυριακή 14 Μαΐου 2017,αίθουσα “Ορεστιάδα”, Limneon Resort, 11:00-14:00

Ήδη έχει συλλεχθεί ένα αξιόλογο υλικό για την παράδοση της τέχνης της γούνας, το οποίο θα παρουσιαστεί στο διήμερο συνέδριο.  Κορυφαίοι ομιλητές και πανεπιστημιακοί θα αναφερθούν σε όλο το φάσμα της τέχνης όσον αφορά τα οικονομικά, τα πολιτισμικά και τα ιστορικά μεγέθη που έχει προσφέρει η γουνοποιία στην Δ. Μακεδονία προδίνοντας κύρος στην περιοχή μας.

Η μοναδικότητα της τέχνης του κομματιαστού στην Σιάτιστα και την Καστοριά με ιστορία από το 16ο αιώνα και το πλούσιο αρχειακό υλικό που τη συνοδεύει επισφραγίζουν ένα ακόμα αίτημα του συνεδρίου για την κατοχύρωση της τέχνης των γουνοποιών με γεωγραφικό προσδιορισμό τη Δυτική Μακεδονία. Η γούνα στη Δυτική Μακεδονία δεν είναι είδος πολυτελείας, είναι παράδοση”.

Το συνέδριο διοργανώνουν το Επιμελητήριο Κοζάνης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας. Με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την χορηγία του Δήμου Καστοριάς και της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Απρίλιος, 2017, 4:45 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr