Σειρά ζητημάτων και ερωτημάτων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής από την Μαρία Αντωνίου για το Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο πλαίσιο ενίσχυσης και περαιτέρω αξιοποίησής του

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ως φορέας παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών διαχείρισης – αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, και εκλαΐκευσης και διάχυσης της επιστήμης προς τους μαθητές και το ευρύ κοινό, ήταν το θέμα ημερήσιας διάταξης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, Μέλος της οποίας είναι η Μαρία Αντωνίου.

Η Μαρία Αντωνίου στην τοποθέτησή της, αφού έκανε αναφορά στην ιστορικότητα του Αστεροσκοπείου και στην σημαντικότητα της ίδρυσής του, έθεσε μία σειρά ερωτημάτων και ζητημάτων που το αφορούν, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και περαιτέρω ανάπτυξης και αξιοποίησής του.

Πιο συγκεκριμένα ζήτησε από το νέο Διευθυντή και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πλειώνη, να ενημερώσει τα Μέλη της Επιτροπής για το όραμά του αναφορικά με το Αστεροσκοπείο, κάποια ζητήματα που έχουν προκύψει με τους συμβασιούχους του και τις διαδικασίες πρόσληψης νέων ερευνητών, για την πιθανότητα αυτονομίας του Ινστιτούτου και για τους τρόπους χρηματοδότησής του με στόχο τον προγραμματισμό ακόμα περισσότερων δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Ινστιτούτου.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδης Μπαλτάς που ήταν παρών στην Επιτροπή προσπάθησε να παρέμβει λέγοντας ότι τα ζλητήματα που έθεσε η Μαρία Αντωνίου είναι πολιτικά, για να του ανταπαντήσει η ίδια πολύ εύστοχα, ότι εδώ κ. Υπουργέ δεν είμαστε σχολείο, αλλά πολιτικό όργανο που έχουμε χρέος να θέτουμε πολιτικά ζητήματα και να κάνουμε πολιτικές ερωτήσεις. Ούτε θα μας το απαγορέψετε, ούτε θα τα δεχόμαστε όλα αμάσητα, τόνισε η Μαρία Αντωνίου, στην δευτερολογία της.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Μάιος, 2017, 6:38 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr