Επέκταση του δικτύου φ. αερίου σε νέες περιοχές στη Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε 11 νέες περιοχές στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και σε 12 στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, σχεδιάζει μεταξύ άλλων η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ενώ σε ισχύ παραμένει η προσφορά για έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης για όλου τςου νέους καταναλωτές.

Όπως έκανε γνωστό ο ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. Λεωνίδας Μπακούρας στο πλαίσιο συνάντησης με τον τ. Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, η επέκτασή θα γίνει τόσο μέσω δικτύου αγωγών (συνολικά για την περίοδο 2017-2021 427 χλμ 4 bar και 11 χλμ 19 bar), όσο και με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης οι νέες περιοχές Ανάπτυξης του Δικτύου είναι οι ακόλουθες:

 • Λαγκαδάς του Δήμου Λαγκαδά (CNG),
 • Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα (CNG),
 • Τρίλοφος-Πλαγιάρι και
 • Βασιλικά του Δήμου Θέρμης,
 • Φίλυρο και
 • Χορτιάτης του Δήμου Πυλαίας
 • Χορτιάτη,
 • Μηχανιώνα 
 • Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού και
 • Κουφάλια (CNG)
 • Νέα Μεσήμβρια του Δήμου Χαλκηδόνος.

Για την τροφοδότηση ορισμένων απομακρυσμένων περιοχών προβλέπεται η χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG). O κ. Μπακούρας υπογράμμισε ότι η οριστικοποίηση του νομικού και ρυθμιστικού πλαισίου για τη χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) στο αμέσως προσεχές διάστημα, είναι αναγκαία για την υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).

Όπως έκανε γνωστό ο ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε. Λεωνίδας Μπακούρας (δεξιά) στο πλαίσιο συνάντησης με τον τ. Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, η επέκτασή θα γίνει τόσο μέσω δικτύου αγωγών (συνολικά για την περίοδο 2017-2021 427 χλμ 4 bar και 11 χλμ 19 bar), όσο και με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Ανέφερε ότι βρίσκεται σε ισχύ η προσφορά για έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτήρια).

Η Νέα Σύνδεση αφορά την κατασκευή του σημείου παροχής (τοποθέτηση έως και του μετρητή φυσικού αερίου) που αποτελεί αρμοδιότητα της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ). Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής καταβάλει μόνο το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Μάιος, 2017, 7:45 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr