Η 19η Μαΐου είναι μια Ημέρα ιστορικής μνήμης και περισυλλογής.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας μας. Με αίσθημα ευθύνης αποτιμούμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό της βαρβαρότητας και της παράνοιας.
Ο πληθυσμός των Ποντίων στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου κατά την περίοδο 1914-1923 ανερχόταν στις 750.000. Την περίοδο 1914 έως 1918 ξεκινά η πρώτη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Στις 19 Μαΐου 1919, με την αποβίβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα, αρχίζει η δεύτερη και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Με τη βοήθεια μελών του Νεοτουρκικού Κομιτάτου, σχεδιάζει την ολοκλήρωση της εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού, με αποτέλεσμα 353.000 Έλληνες του Πόντου δολοφονούνται από το Κεμαλικό καθεστώς της Τουρκίας.
Για τα Εγκλήματα Γενοκτονίας, δεν υπάρχει παραγραφή των Αδικημάτων. Στηριζόμαστε, λοιπόν, πάνω στην αρχή αυτή και ΖΗΤΑΜΕ την Ηθική Δικαίωση, την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας αλλά και μια συγνώμη από την Τουρκία για το έγκλημα που διέπραξε.
Την αναγνώριση της Γενοκτονίας και την συγνώμη από την σημερινή Τουρκία δεν την ζητάμε ως πράξη εκδίκησης ή αντιπαλότητας με την Τουρκία, αλλά ως ένα πελώριο ιστορικό χρέος και ως υπενθύμιση πράξεων που δε θα πρέπει να ξαναζήσει ο κόσμος.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Μάιος, 2017, 2:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr