19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου

Η Ιστορία είναι αυτή που διδάσκει. Που μας βοηθά να γνωρίσουμε το παρελθόν, να κατανοήσουμε το παρόν και να προετοιμάσουμε το μέλλον.

Η ιστορία των Ελλήνων του Πόντου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας της Ελλάδος και του Ελληνισμού. Ιστορίας που δεν παραγράφεται ούτε λησμονείται. Ιστορίας από την οποία πρέπει να αντλούμε διδάγματα και να βλέπουμε τις επιζήμιες αδυναμίες μας, αλλά και τις τεράστιες δυνατότητές μας.

Για αιώνες ο Πόντος αποτελούσε, πατρίδα με ιστορία, παραδόσεις, ήθη, έθιμα και θρησκεία και ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού. Αυτή η πατρίδα είναι και θα παραμείνει για πάντα αλησμόνητη.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός σήμερα συνεχίζει να στέκεται όρθιος, να αγωνίζεται, να διαπρέπει. Διατηρεί ζωντανές τις μνήμες, τις παραδόσεις και τις προσδοκίες του. Σε αυτούς τους ανθρώπους που επί αιώνες κρατούν ζωντανό τον Ελληνισμό έχουμε χρέος να αποδώσουμε όσα τους οφείλουμε.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Μάιος, 2017, 10:12 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr