Μουσικό σχολείο στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Επιμένει η ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ. Νέα επίκαιρη ερώτηση

Νέα παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην Καστοριά. Αυτή τη φορά επανέρχεται με Επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: «Ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς»

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της με αρ. πρ. 1226/16-11-2016 Ερώτησης μου προς εσάς με θέμα ‘Επιτακτική ανάγκη ίδρυσης Μουσικού Σχολείου Καστοριάς’, και της με αρ. πρωτ. 210976/Φ1ΕΞ/9-12-2016 Απάντησης σας, επανέρχομαι στο μείζον ζήτημα της ίδρυσης Μουσικού Σχολείου στην Καστοριά.

Ήδη από τις 22-11-2016 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς με σχετικό έγγραφο της έχει προτείνει την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς και έχει καταχωρίσει τη συγκεκριμένη πρόταση στο σύστημα myschool.

Επειδή η ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην πόλη της Καστοριάς επιβάλλεται για λόγους εθνικού συμφέροντος για να διαδοθεί η Λόγια Ελληνική Μουσική στην ακριτική αυτή πόλη της Ελλάδας που διαθέτει μεγάλη ιστορική και μουσική παράδοση.

Επειδή το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο και Λύκειο) στη Σιάτιστα δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών της πόλης και των χωριών της Καστοριάς, οι οποίοι διανύουν έως και 90 χιλιόμετρα καθημερινά, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, λόγω και της εκτεταμένης χειμερινής περιόδου στην περιοχή, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο Μουσικό Σχολείο της Σιάτιστας.

Επειδή η τοπική κοινωνία αναμένει την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου επί σειρά ετών, κάτι που αποτελούσε ήδη από το Σεπτέμβριο του 2014 βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αλλά λόγω των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί.

Ερωτάται εκ νέου ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να προχωρήσετε στην ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς σύμφωνα και με τη σχετική πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Αντωνίου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Ιούνιος, 2017, 4:42 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr