Τέλος το επίδομα των 60 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους άνεργους

Το έπαιρναν για πέντε μήνες

Ποια είναι τα άλλα τρία επιδόματα πρόνοιας που καταργεί το μνημόνιο

 

To πενιχρό επίδομα των 60 ευρώ μηνιαίως που ελάμβαναν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας για πέντε μήνες καταργήθηκε από τις 19 Μαΐου 2017.

Οι νέοι άνεργοι μέχρι και 29 ετών, οι οποίοι παρέμεναν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο εισέπρατταν από τον ΟΑΕΔ αυτό το ειδικό επίδομα περίπου επί μία δεκαετία.
Όπως ορίζει όμως ο πρόσφατος μνημονιακός νόμος 4472/2017 (άρθρο 57) το επίδομα καταργείται.

Κατόπιν τούτου, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ οι αιτήσεις για το επίδομα αυτό που έχουν υποβληθεί, μέχρι και την 18 Μαΐου 2017, με οποιονδήποτε τρόπο, θα διεκπεραιωθούν κανονικά, σύμφωνα με το ισχύον, μέχρι την 18η Μαΐου 2017, θεσμικό πλαίσιο και οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά του επιδόματος για όλο το διάστημα που το δικαιούνται.

Μαζί με το επίδομα των νέων ανέργων, με το τελευταίο μνημόνιο καταργήθηκαν άλλα τέσσερα επιδόματα που ελάμβαναν πολίτες οι οποίοι διαβίωναν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

α)επίδομα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου για τη ρύθμιση αυτή που ίσχυε από το 2002, σκοπός ήταν η ενίσχυση αυτών των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα και παιδιά σχολικής ηλικίας προκειμένου να τους παρέχουν τα βασικά σχολικά είδη για να μην διακόπτουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

β)προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων. Το πρόγραμμα επιδότησης απροστάτευτων από πατέρα παιδιών, είχε ως στόχο, σύμφωνα με τη διάταξη που ίσχυε από το 1960, να ενισχύσει οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα αντικειμενικής ή ουσιαστικής έλλειψης πατρικής γονικής μέριμνας για να μην διαλυθούν και τα παιδιά καταλήξουν σε ιδρύματα.
γ)οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας .Σκοπός της προνοιακής αυτής παροχής της ένδειας ήταν η χρηματική ενίσχυση ατόμων με τα πιο χαμηλά εισοδήματα στη χώρα.

Σύμφωνα με την  Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τις ανωτέρω περικοπές εκτιμάται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση ποσού 8,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και ποσού 11,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018.

Όπως έχει ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός πρόνοιας κυρία Θεανώ Φωτίου οι δικαιούχοι θα καλυφθούν εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις από το πρόγραμμα χορήγησης του Kοινωνικού Eισοδήματος Aλληλεγγύης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Ιούνιος, 2017, 7:14 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr