Ξεκάθαρο μήνυμα από το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου: «Δεν δεχόμαστε διόδια» – Εν αναμονή των εξελίξεων, αλλά και σχέδια για δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να σταλθεί σαφές μήνυμα

Με την παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, Φώτη Κεχαγιά πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουνίου, λίγο μετά τις 18:00, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη χωροθέτηση νέων σταθμών διοδίων, εντός των ορίων του δήμου. «Δεν δεχόμαστε διόδια», ήταν η άποψη που εκφράστηκε – σε γενικές γραμμές – απ’ όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου, ενώ προτάθηκαν, ως μέτρα αντίδρασης, κατά της πρόσφατης διυπουργικής απόφασης, δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο κ. Φ. Κεχαγιάς, γνωστοποίησε, στο Σώμα, ότι ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης, απέστειλε, ήδη, στους συναδέλφους του Περιφερειάρχες σε Ήπειρο, Κεντρική Μακεδονία κτλ., πρόσκληση σε συνάντηση, ώστε να εξετάσουν, μαζί, συνολικά το ζήτημα των νέων σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, στο πλαίσιο μια ενιαίας αντιμετώπισης του θέματος.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Παναγιώτα Ορφανίδου,  ανέφερε ότι δεν πρέπει να δούμε το θέμα τοπικιστικά, δηλαδή με απόψεις του τύπου: «δεν έγινε στον Αλιάκμονα, θα γίνει στη Σιάτιστα ή στο Τσοτύλι». Όπως επισήμανε, το θέμα αφορά όλους τους δημότες κι όλους τους κατοίκους της Δ. Μακεδονίας. «Δε φτάνει απλά η έκδοση ενός ψηφίσματος, αλλά χρειάζονται δυναμικοί αγώνες με ξεσηκωμό των κατοίκων και συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για να πάρουν το μήνυμά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας να ανακαλέσει την πρόσκλησή του, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τα ελευθέρια της Σιάτιστας, αν δεν εισακουστεί το αίτημά τους.

«Η θέση μας είναι καθαρή. Μόνο με αγώνες ανατρέπονται τέτοιες αποφάσεις», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Καραμπατζιάς, ο οποίος εξήγησε, πόσο πολύ, η συγκεκριμένη εξέλιξη, θα επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες της Δ. Μακεδονίας, οι οποίοι, όπως κι όλοι οι Έλληνες πολίτες, λαμβάνουν, ήδη, ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς, της τάξεως των 450-500 ευρώ.

Εν τέλει, μετά από κείμενο – πρόταση της δημοτικής αρχής, που, στην τελική του μορφή, θα πλαισιωθεί κι από τις απόψεις που εκφράστηκαν από τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, αποφασίστηκε, ομόφωνα, η έκδοση ψηφίσματος στο οποίο θα καθίσταται σαφές, η διαφωνία του δήμου Βοΐου για τη δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή, ενώ θα υπάρχει αίτημα και προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

kozan.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Ιούνιος, 2017, 7:50 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr