Και η ΠΕΔ αντιδρά έντονα για τα νέα διόδια και τις »μεγάλες» τοπικές επιτυχίες βουλευτών που μετακινούν τις θέσεις κατασκευής των διοδίων

Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή την τελευταία τροποποίηση της διυπουργικής απόφασης υπ. Αρ. 6686/2014 στις 29/5/2017 περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες αυτής, αφού συζήτησε εκτενώς το θέμα, αποφάσισε να εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεση όλων των εκπροσώπων της ΤΑ της Δυτικής Μακεδονίας με το σκεπτικό αυτής της απόφασης.

Όπως σας είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενη επιστολή μας (αρ. πρωτ. 41/31-01-2017) οι νέοι σταθμοί διοδίων στην παρούσα φάση, θα επιφέρουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης τόσο με τους γειτονικούς δήμους όσο και εντός των ίδιων των δήμων, καθιστώντας πλέον το κόστος μετακίνησης των δημοτών απαγορευτικό. Για τους λόγους αυτούς σας ζητούσαμε να επανεξετάσετε άμεσα την απόφαση αυτή, η οποία σε περίπτωση υλοποίησης θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα. Για το λόγο αυτό σας προτείναμε να παραμείνουμε στην αρχή να λειτουργεί ένας μόνο σταθμός διοδίων σε κάθε περιφέρεια.

Σε αντίθεση με τις έγκαιρες προειδοποιήσεις μας και κόντρα ακόμη και στη στοιχειώδη λογική, βλέπουμε μια παράλογη πύκνωση τόσο των νέων σταθμών διοδίων όσο και μετωπικών σταθμών διοδίων. Εκτιμούμε ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα πλήξει καίρια την τοπική οικονομία, θα επιτείνει την απομόνωση της περιοχής, θα αναστείλει την κάθε προοπτική ανάπτυξης και θα δυσχεράνει την καθημερινότητα των κατοίκων που επιμένουν να ζουν στον τόπο τους.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να μην εφαρμοστεί η παράλογη και άδικη αυτή απόφαση και αντί αυτής να υλοποιηθεί άμεσα η λειτουργία των αναλογικών διοδίων.

Προσβλέποντας στη θετική ανταπόκρισή στο αίτημά μας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας

ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Ιούνιος, 2017, 12:18 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr