Διόδια Εγνατίας Οδού: Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γρεβενών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ Β’ 1867/29.5.2017 αναφορικά με την τροποποίηση της υπ’ αρ. 6686/2014 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξενες αυτής, εξέδωσε το παρόν ψήφισμα με το οποίο:

1. Διαμαρτύρεται για την υλοποίηση της απόφασης δημιουργίας νέων μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων όπως κατασκευάστηκαν, κατασκευάζονται ή πρόκειται να κατασκευασθούν σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτού οδικών αξόνων. Η αύξηση των σταθμών διοδίων στον βασικότερο άξονα της βόρειας Ελλάδας θα έχει άμεσες και ουσιαστικές συνέπειες στις τοπικές οικονομίες καθώς θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους που χρησιμοποιούν καθημερινά το δρόμο, από και προς τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη και την Καστοριά, θα επηρεάσει με τις αυξήσεις στα μεταφορικά τις τιμές των προϊόντων και θα προκαλέσει περαιτέρω πτώση στην τουριστική κίνηση, ειδικότερα την μεταξύ των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας. Τέτοιες ενέργειες υποδαυλίζουν τις προσπάθειες των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού για στήριξη της οικονομίας και των τουριστικών ροών.

2. Ζητά από την Κυβέρνηση να πιέσει την εταιρεία Εγνατία Οδό ΑΕ να ακυρώσει την προκήρυξη του διαγωνισμού και παράλληλα από τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να παλέψουν ενάντια στη δημιουργία νέων διοδίων.

dimotikanea.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Ιούνιος, 2017, 3:48 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr