Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών

Με την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών είχε πριν από λίγο συνάντηση, στην Αθήνα, η Αναπληρωτής Τομεάρχης Μαρία Αντωνίου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας. Αφορμή της συνάντησης, όπου συμμετείχαν η Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ κ. Νίκη Κεραμέως, η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μαρία Α. Κωνσταντοπούλου και άλλα μέλη της Ένωσης, το προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα πανεπιστήμια, το οποίο, δυστυχώς, χωρίς να λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα, επαναφέρει τις χειρότερες παθογένειες του παρελθόντος.

Η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών θεωρεί ότι μέσω του Ενιαίου Χώρου Παιδείας και Έρευνας, οι φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας (ΑΕ&Ε) στη χώρα μας (ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα) θα αποτελέσουν ένα αλληλοσυμπληρούμενο, δυναμικό σύστημα, το οποίο θα αξιοποιήσει, θα συνδυάσει και θα μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα που έχουν οι δύο επιμέρους χώροι. Άλλωστε τα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα (ΕΚ) είναι από τη φύση τους συγκοινωνούντα δοχεία, αφού είναι αφιερωμένα στην έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης. Αποτελούν, συνεπώς, χώρους που θέτουν τα θεμέλια για νέους ποιοτικούς τύπους εργασίας και επιχειρηματικότητας, βασισμένους στη γνώση, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Η Νέα Δημοκρατία, από κοινού με την ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί εναντίον αυτού του νομοσχεδίου. Τα Πανεπιστήμια αποτελούν εφαλτήριο για τους νέους. Δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να τα παγιδεύσει σε αδιέξοδο. Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο. Εμείς θέλουμε Πανεπιστήμια για τα παιδιά μας, τα οποία να είναι ποιοτικά, ελεύθερα, ανταγωνιστικά, συνδεμένα με την αγορά εργασίας. Πανεπιστήμια, που να δίνουν ουσιαστική προοπτική σε νέους ανθρώπους.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Ιούνιος, 2017, 7:30 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr