Ταύτιση απόψεων του υπουργού υποδομών και μεταφορών Χρ. Σπίρτζη με τους Περιφερειάρχες Β. Ελλάδας στο θέμα των διοδίων- Δρομολογούνται μεγάλα έργα στη Δυτική Μακεδονία

Συνάντηση με τον Υπουργό υποδομών και μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στην Αθήνα, είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

VIDEO – Σε ότι αφορά στο φλέγον θέμα των διοδίων, για το οποίο ο Θ. Καρυπίδης ανέλαβε πρωτοβουλία, η οποία οδήγησε σε έκδοση κοινών θέσεων από πλευράς των Περιφερειαρχών της Β. Ελλάδας, ο κ. Σπίρτζης ταυτίστηκε απόλυτα, δηλώνοντας σχετικά «οι απόψεις μας συμπίπτουν και για το πώς πρέπει να διαμορφωθεί το αναλογικό σύστημα διοδίων, αλλά και για την ειδική μέριμνα που πρέπει να ληφθεί για τους μόνιμους κατοίκους και τις ειδικές κοινωνικές ομάδες. Η Εγνατία Οδός πρέπει να παίξει ένα σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο, προκειμένου να πάμε σε μια άλλη λογική από αυτή που είχε επικρατήσει από τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας».

Από την πλευρά ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο υπουργός υιοθετεί τις απόψεις αυτές κι έκανε λόγο για κοινό αγώνα, με στόχο η Εγνατία να είναι ένας άξονας ανάπτυξης, συνεργασίας και φιλίας των λαών.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα μεγάλα έργα υποδομής που δρομολογούνται στη Δυτική Μακεδονία, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε τόσο στο «ξεμπλοκάρισμα» του Ε-65 που βρίσκεται σε καλό δρόμο, όσο και στο τμήμα Φλώρινα-Νίκη του κάθετου άξονα Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη, ενώ μίλησε και για την εξέλιξη των έργων που αφορά στα φράγματα και τα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας, αλλά και στη σιδηροδρομική σύνδεση. «Στο δεκαετές πρόγραμμα η Δυτική Μακεδονία είναι ψηλά στην ιεράρχηση μαζί με άλλες περιοχές που είναι ξεχασμένες για πολλά χρόνια» είπε ο κ. Σπίρτζης χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δήλωσε ότι «μας χαροποίησε το γεγονός ότι ο υπουργός γνώριζε για όλα τα ζητήματα που θέσαμε. Το υπουργείο έχει τις δυνατότητες να αναλάβει με την τεχνογνωσία που διαθέτει, να μελετά και να κατασκευάζει αρδευτικά και φράγματα, όπως το μεγάλο έργο της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου», ενώ ανέφερε ότι τη Δυτική Μακεδονία θα επισκεφθεί ο ίδιος ο υπουργός για να εξειδικεύσει τις δράσεις.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στ. Μπίρος που ήταν παρών στη συνάντηση ευχαρίστησε τον Yπουργό για την πρόθεση να προχωρήσει το έργο του κάθετου άξονα που θα δώσει προοπτική στον τόπο, αλλά και για το σημαντικό έργο του αρδευτικού της Βεγορίτιδας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Ιούνιος, 2017, 3:10 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Ταύτιση απόψεων του υπουργού υποδομών και μεταφορών Χρ. Σπίρτζη με τους Περιφερειάρχες Β. Ελλάδας στο θέμα των διοδίων- Δρομολογούνται μεγάλα έργα στη Δυτική Μακεδονία”

  1. Karagiannis N

    Λαθος στη τιμή της Μπαρας με τον χειρότερο σενάριο θα είναι 2,4.

  2. Karagiannis N

    Αν κανετε ενα απλό πολλαπλασιασμό τον αριθμό χιλιομέτρων της Καστοριάς 216 χλμ και της Κοζάνης 125 χλμ επί 0,03 το χιλιόμετρο η λύση που προτείνουν οι περιφερειάρχες είναι ακριβότερη από το μετωπικό διόδιο στη Μπάρα 3,4 ευρώ συν Πολύμυλος 2,4 ευρώ συν Μάλγαρα 1,2 ευρώ. Μιλάμε για μεγάλη επιτυχία. Πως να μη συμφωνήσει μετά ο αρμόδιος υπουργός

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr