Συνάντηση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού με τον Υπουργό Παιδείας για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Βογατσικό

Δ.Τ – Χθες Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη και του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου, η οποία είχε ζητηθεί πριν τέσσερις μήνες από τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, με αντικείμενο συζήτησης την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην Τοπική Κοινότητα Βογατσικού.

Στην ευχάριστη και εποικοδομητική συζήτηση διάρκειας μίας ώρας ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τα πλεονεκτήματα της πρότασης του Δήμου Άργους Ορεστικού, για την οποία εξέφρασε την ικανοποίηση και τον θαυμασμό του. Δυστυχώς όμως, όπως διαπιστώσαμε, ήταν η πρώτη φορά που ο Υπουργός Παιδείας ενημερωνόταν για τη συγκεκριμένη πρόταση, παρά το γεγονός ότι πλήρης φάκελος αυτής είχε αποσταλεί τουλάχιστον τρεις φορές στους υπηρεσιακούς του υφισταμένους.

Η ευαρέσκεια του κ. Υπουργού εκφράστηκε με την καινοτόμο πρότασή του να συνδυαστεί η προοπτική ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου στο Βογατσικό παράλληλα με τη μετατροπή των κατασκηνώσεων του Βογατσικού σε έναν πρότυπο πανελλαδικής εμβέλειας θεσμό μουσικών κατασκηνώσεων ως κέντρο αναφοράς όλων των Μουσικών Σχολείων της χώρας. Επιπρόσθετα υπήρξε ταύτιση απόψεων για την ανάπτυξη και υλοποίηση κοινών δράσεων και δομών που σχετίζονται με τα παραπάνω.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κατέθεσε τόσο την ομοθυμία της τοπικής κοινωνίας, αίτημα της οποίας άλλωστε υπήρξε η πρόταση για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου, όσο και την αντικειμενική δυνατότητα του Δήμου να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξημένες απαιτήσεις ενός τέτοιου προωθημένου πολιτισμικού, εκπαιδευτικού και αναπτυξιακού εγχειρήματος.

Η επιτυχημένη από κάθε άποψη συνάντηση των δύο θεσμικών παραγόντων έληξε με την αμοιβαία υπόσχεση για την άμεση συνέχιση των επαφών και της συνεργασίας μεταξύ τους με άξονα την εδραίωση και ανάπτυξη των απαιτούμενων δομών που θα βελτιώσουν στο μέγιστο τη μουσική παιδεία του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Ιούνιος, 2017, 3:13 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr