Θέμης Mουμουλίδης: «Το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε και τρίτο τμήμα στα Μουσικά Σχολεία Πτολεμαίδας και Σιάτιστας. Σημαντικά βήματα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Π.Ε.Κοζάνης»

Με την θετική εισήγηση της καλλιτεχνικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας υπέγραψε τη δημιουργία και τρίτου τμήματος στα μουσικά σχολεία Πτολεμαίδας και Σιάτιστας, αναγνωρίζοντας έτσι το σημαντικό έργο που παράγεται στα δύο Μουσικά Σχολεία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στα εκπαιδευτικά ζητήματα της Δ.Μακεδονίας καθώς δικαιώνεται ένα πάγιο αίτημα της περιοχής.

Έτσι από τη νέα χρονιά το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας θα φοιτούν 60 μαθητές σε τρία τμήματα και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαίδας 54.
Ταυτόχρονα η αύξηση των Τμημάτων συνεπάγεται και αύξηση των θέσεων εργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Με την ευκαιρία της δημιουργίας των νέων τμημάτων που θα δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους μαθητές να μυηθούν στην τέχνη της μουσικής , θα ήθελα να συγχαρώ τους διευθυντές αλλά και τους εκπαιδευτικούς των εν λόγω σχολείων για την αγάπη και την φροντίδα τους για την παραγωγή σημαντικού καλλιτεχνικού έργου.
Παράλληλα η Κυβέρνηση προχωράει σταδιακά στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με στόχο την αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου.
Αναβαθμίζεται επίσης και το Επαγγελματικό Λύκειο με την ένταξη της μαθητείας-μεταλυκειακό έτος- στην τεχνική εκπαίδευση.
Τέλος, επόμενο και σημαντικό βήμα, θα αποτελέσει η δημιουργία του πρώτου Καλλιτεχνικού Σχολείου στη Δυτική Μακεδονία.
Ωστόσο, η επιλογή της έδρας του Καλλιτεχνικού Σχολείου, θα πρέπει να γίνει με κριτήρια βιωσιμότητας και δυνατότητα παροχής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Ιούνιος, 2017, 5:01 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr