»Ανασφάλιστα οχήματα στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα»

Mε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων  προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι ανάμεσα στα χιλιάδες πρόστιμα που καταλογίστηκαν στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, περιλαμβάνονται και πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ΔΕΚΟ κτλ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:   

Τραγική είναι η κατάσταση με τα βεβαιωμένα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Αυτές τις μέρες, ανάμεσα στα χιλιάδες πρόστιμα που καταλογίστηκαν στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, από όπου προκύπτουν έντονες διαμαρτυρίες για λάθη και παραλείψεις, περιλαμβάνονται και πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ΔΕΚΟ κτλ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στον τομέα των δημοσίων συγκοινωνιών, την προηγούμενη εβδομάδα βεβαιώθηκαν εκατοντάδες πρόστιμα για ανασφάλιστα λεωφορεία της Ο.ΣΥ. Α.Ε., αν και σε προηγούμενη ερώτηση μας, για έλλειψη ανταλλακτικών και για ανασφάλιστα λεωφορεία ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μας διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα ανασφάλιστο λεωφορείο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το νόμο, για τα εν λόγω οχήματα όχι μόνο πρέπει να καταβληθούν τα πρόστιμα αλλά πρέπει να ασφαλιστούν κιόλας με κόστος ασφάλισης ιδιαίτερα υψηλό, το οποίο είναι δυσβάστακτο για τα οικονομικά της εταιρείας.

Επειδή είχε προηγηθεί η ερώτηση μας, και αν είχατε ασχοληθεί θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η παραπάνω δαπάνη και

επειδή οι φορολογούμενοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πόσα και ποια είναι τα ανασφάλιστα οχήματα του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

– Αληθεύει ότι στις 16-06-2017 βεβαιώθηκαν εκατοντάδες πρόστιμα στην Ο.Σ.Υ Α.Ε και πόσα;

– Για ποιο λόγο ήταν ανασφάλιστα τα εν λόγω οχήματα; Γιατί στην υπ’ άριθμ. πρωτ. Β-879 απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, μας διαβεβαιώνατε ότι δεν υπάρχει κανένα ανασφάλιστο λεωφορείο;

– Πόσα και ποια είναι τα ανασφάλιστα οχήματα του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα που έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα γι’ αυτά;

– Για ποιο λόγο  οι φορολογούμενοι πολίτες να επιβαρυνθούν με ένα κόστος που οφείλετε καθαρά στη δικιά σας αμέλεια;

Και παρακαλώ να κατατεθούν τα αντίστοιχα έγγραφα με αναλυτικά στοιχεία ανά φορέα για τα ανασφάλιστα οχήματα του Δημοσίου και των φορέων του ευρύτερου Δημοσίου τομέα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Ιούνιος, 2017, 6:45 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr