ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

«Θα ήταν σκόπιμο για την κυβέρνηση να αφήσει τους πειραματισμούς, την προχειρότητα και τους αιφνιδιασμούς με αυτά που δήθεν ονομάζει “Καλλικράτη” στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.

Στο όνομα της δήθεν εξοικονόμησης πόρων η κυβέρνηση, δυστυχώς, χωρίς διάλογο και χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία ετοιμάζεται να κλείσει σχολεία, κυρίως δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ύπαιθρο χώρα.

Αντιλαμβάνεστε ότι αν αυτό γίνει εκτεταμένα θα ερημώσει η ύπαιθρος χώρα, θα δημιουργήσουν συνθήκες αστυφιλίας που θα μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω, στη δεκαετία του ’50 και του ’60. Και δυστυχώς, όλα αυτά θα επιβαρύνουν την ήδη μεγάλη ανεργία και τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν στα αστικά κέντρα.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν να υπάρχουν μαθητές δυο ταχυτήτων. Οι μαθητές που θα έχουν άμεση πρόσβαση στα σχολεία και οι μαθητές εκείνοι που θα εύχονται να υπάρχει καλοκαιρία, προκειμένου με τα πούλμαν ή με οποιαδήποτε άλλα μεταφορικά μέσα να μετακινηθούν χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους για να βρουν το σχολείο προκειμένου να έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση.

Το να υπάρχουν Δημοτικά Σχολεία στα μεγάλα χωριά, ήταν μια πολύ μεγάλη κατάκτηση της Δημοκρατίας και της κοινωνίας. Αυτή την κατάκτηση οφείλουμε να την περιφρουρήσουμε και να αφήσουμε τους πειραματισμούς και κυρίως να αφήσουμε την ύπαιθρο χώρα κάτω από αυτές τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες να σταθεί στα πόδια της».

 

 

ΝΟ.Δ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Φεβρουάριος, 2011, 6:38 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr