Ερώτηση σχετικά με εξαγγελίες για 500 νέες θέσεις εργασίας και για δέκα εκατομμύρια Ευρώ στην γουνοποιία της Καστοριάς

            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ –

ΘΕΜΑ: «Τι απέγιναν οι εξαγγελίες για 500 νέες θέσεις εργασίας και για δέκα εκατομμύρια Ευρώ στην γουνοποιία της Καστοριάς;»   

Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, κατά την έναρξη της 41ης ετήσιας Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας η οποία διεξήχθη στην Καστοριά, ο νυν Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσωπώντας την Πολιτεία, υποσχέθηκε στους Έλληνες γουνοποιούς της Καστοριάς και του δήμου Βοΐου, μεταξύ άλλων, την παροχή οικονομικών πόρων και την στήριξη 500 ανέργων Καστοριανών, ως συνδρομή της Πολιτείας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και δη του τομέα της γουνοποιίας.

Οι εξαγγελίες του νυν Περιφερειάρχη αφορούσαν στην παροχή, από την επόμενη προγραμματική περίοδο, περισσότερων των δέκα εκατομμυρίων Ευρώ, τα οποία θα στόχευαν από την παραγωγή, την έρευνα, την εξέλιξη των γουνοδερμάτων και την εκτροφή των γουνοφόρων ζώων, μέχρι και την εξωστρέφεια, για την οποία μάλιστα υποσχέθηκε επιπλέον οικονομικούς πόρους εξ’ ονόματος του αρμόδιου Υπουργού.

Επιπροσθέτως, επειδή όπως είχε αναφέρει, κατά την χρονική εκείνη περίοδο στην Καστοριά οι άνεργοι κοντεύανε να ξεπεράσουν τους απασχολούμενους και οι οποίοι προέρχονταν από τον χώρο της γουνοποιίας, ο νυν Περιφερειάρχης υποσχέθηκε, επίσης από την επόμενη προγραμματική περίοδο, την στήριξη με εξειδικευμένη κατάρτιση και ταυτόχρονη απασχόληση, περίπου 500 ανέργων, σε δύο χρονικές περιόδους.  
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Έχει μέχρι σήμερα διατεθεί το ποσό των περισσοτέρων των δέκα εκατομμυρίων Ευρώ, όπως το είχε υποσχεθεί ο νυν Περιφερειάρχης και εάν ναι πού και με ποιους τρόπους;

Υλοποιήθηκε η εξαγγελία για την στήριξη 500 ανέργων και εάν ναι πότε συνέβη αυτό και με ποιους τρόπους;

Παρακαλώ να μου κατατεθούν αναλυτικοί πίνακες, στους οποίους να εμφαίνονται τα πλήρη στοιχεία και δεδομένα υλοποίησης των ανωτέρω εξαγγελιών της Πολιτείας προς τους Έλληνες γουνοποιούς της Δυτικής Μακεδονίας.  
Αθήνα, 29/06/2017

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Σαχινίδης
Βουλευτής Πέλλης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Ιούνιος, 2017, 8:16 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr