ΚΑΣΤΟΡΙΑ – H Google επιβραβεύει τον Νίκο Παναγιώτου

H Google επιβραβεύει και υποστηρίζει τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Νίκο Παναγιώτου.
 
Η εταιρεία Google ανακοίνωσε τη βράβευση και τη στήριξη της πρωτότυπης ερευνητικής ιδέας του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Νίκου Παναγιώτου για την καινοτομία και τα προσδοκώμενα οφέλη για τον ειδησεογραφικό κλάδο. H ερευνητική πρόταση, συμπεριλαμβάνεται σε αυτές που επιλέχθηκαν από το Ταμείο Καινοτομίας (Digital News Initiative Fund) με στόχο την υποστήριξη της δημοσιογραφίας μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας.
Στόχος της έρευνας είναι να αναδειχθούν νέοι τρόποι προσέγγισης και αξιοποίησης των εμπειριών του κοινού που καθορίζουν το μέλλον των ΜΜΕ και ειδικά των ειδησεογραφικών οργανισμών. «Καθώς οι εμπειρίες του τελικού χρήστη χαρακτηρίζονται από τη δια-συνδεσιμότητα είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε τις αλλαγές αυτές και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ειδήσεων στο ψηφιακό περιβάλλον» αναφέρει ο Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του ΑΠΘ, Νίκος Παναγιώτου. Η έρευνα έχει στόχο τη δημιουργία ενός πρωτότυπου εργαλείου το οποίο θα αξιοποιεί τις τάσεις αυτές για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου ειδήσεων.
Η πρόταση αξιολογήθηκε επιτυχώς, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Google από κοινού με 11 κορυφαίους ευρωπαϊκούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς (Financial Times, Guardian, Les Echos, Frankfurter Allgemeine Zeitung, NRC Media, El Pais, Global Editors Network, European Journalism Centre, The Economist,La Stampa, Die Zeit) με στόχο την υποστήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας στα ψηφιακά μέσα, μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας.
Η πρόταση διακρίθηκε μεταξύ 988 αιτήσεων από 27 χώρες.
Πηγή: parallaximag.gr

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Ιούλιος, 2017, 7:21 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr