Μουσικό Γυμνάσιο ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Α’ Γυμνασίου – Από Τετάρτη 12-07-2017 έως και Παρασκευή 28-07-2017

 «Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς»

Σχετ.: Η αρ. 89686/Δ2/29-05-2017 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2057/τ.Β΄/15-06-2017) με Θέμα «Ίδρυση Μουσικών Γυμνασίων»

Εικόνα αρχείου

Δ.Τ – Η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών και μη εκπαιδευτικών φορέων του τόπου καθώς και της τοπικής κοινωνίας. Η Απόφαση ίδρυσης του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς με την αρ. 89686/Δ2/29-05-2017 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2057/τ.Β΄/15-06-2017), αποτελεί έκφραση της βούλησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να ανταποκριθεί στο αίτημά μας για ενίσχυση και εμπλουτισμό της παρεχόμενης Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε αυτόν εδώ τον ακριτικό τόπο, με αξιόπιστη γενική μουσική παιδεία.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, ως εκφραστές της ευρύτερης και της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, ευχαριστούμε όλους όσοι πίστεψαν στο εκπαιδευτικό όραμα ενός Μουσικού Σχολείου στον τόπο μας και στήριξαν την ίδρυσή του.

Κοινός στόχος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και του Δήμου Καστοριάς, η έδρα του όποιου ορίστηκε ως έδρα του νεοϊδρυθέντος Μουσικού Γυμνασίου της περιοχής μας, είναι η απρόσκοπτη έναρξη λειτουργίας του, το νέο σχολικό έτος 2017-2018 και η κάλυψη, με τον καλύτερο τρόπο, των εκπαιδευτικών αναγκών των ενδιαφερόμενων παιδιών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, αλλά και των γειτονικών περιοχών.

Σε συνέχεια των παραπάνω και εν αναμονή της Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα των εισαγωγικών εξετάσεων στη Μουσική για τα παιδιά που επιθυμούν να φοιτήσουν στο νεοϊδρυθέν Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς,

καλούμε

τους γονείς που τα παιδιά τους πήραν το Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου φέτος (σχ. έτος 2016-2017) και επιθυμούν να φοιτήσουν στο Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς, να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

στα τηλέφωνα 2467055231, 2467055216, 2467055217 ,κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από Τετάρτη 12-07-2017 έως και Παρασκευή 28-07-2017 και να δηλώσουν τη συμμετοχή του παιδιού τους στη διαδικασία των υποχρεωτικών Εισαγωγικών Εξετάσεων στη Μουσική, για την εγγραφή τους στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου.

Επίσης, στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνήσουν και οι γονείς των παιδιών που πήραν μέρος στις Εισαγωγικές Εξετάσεις Ιουνίου, στο γειτονικό Μουσικό Γυμνάσιο Σιάτιστας, για περαιτέρω πληροφορίες σχετικές με το Μουσικό Γυμνάσιο της περιοχής μας.

Αμέσως, μετά την κοινοποίηση της αναγραφόμενης και αναμενόμενης Υπουργικής Απόφασης, η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους γονείς και μαθητές, με σχετικό ενημερωτικό έγγραφο.

σ.σ. Λειτουργία Μουσικών Γυμνασίων

  • Το Μουσικό Γυμνάσιο είναι ισότιμο με το “γενικό” Γυμνάσιο.

  • Η φοίτηση είναι τριετής (Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις).

  • Η εγγραφή στην Α΄ τάξη γίνεται μετά από επιτυχή συμμετοχή των μαθητών στις εισαγωγικές εξετάσεις στη Μουσική, οι οποίες γίνονται ενιαία και την ίδια χρονική περίοδο για όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας.

  • Ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα σπουδών μαθημάτων γενικής παιδείας με το αντίστοιχο ΄΄γενικό΄΄ Γυμνάσιο και, επιπλέον, προσφέρει μαθήματα μουσικής παιδείας στους μαθητές του,

  • με στόχο να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές του σχολείου μία αξιόπιστη γενική μουσική παιδεία και τα απαραίτητα εφόδια για ενδεχόμενες ανώτερες μουσικές σπουδές.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς http://dide.kas.sch.gr/ και στο σύνδεσμο Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς.

 

Η Δ/ντρια της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς

Στέλλα Κ. Τέγου – Στεργιοπούλου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Ιούλιος, 2017, 12:54 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Μουσικό Γυμνάσιο ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Α’ Γυμνασίου – Από Τετάρτη 12-07-2017 έως και Παρασκευή 28-07-2017”

  1. Νατάσα Μέλλιου

    Εγώ να ρωτήσω,ποια θα είναι η επιτροπή εξέτασης των μαθητών που θα εισαχθούν στο μουσικό Γυμνάσιο και ποιοί μπορούν να κάνουν αίτηση ως μουσικοί να εργαστούν στο Μουσικό Γυμνάσιο;

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr