Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Βουλή με σχόλια για τις αναφορές Τσίπρα για την Καστοριά

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε η Μαρία Αντωνίου, πριν από λίγο, με αφορμή την συζήτηση και ψήφιση Σχεδίου Νόμου για τη Συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων, χορήγηση πολυεδαφικών αδειών για επιγραμμικές χρήσεις μουσικών έργων και άλλα θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σχολιάζοντας την μεγάλη καθυστέρηση ενσωμάτωσης της Κοινοτικής Οδηγίας για ενίσχυση της διαφάνειας στο χώρο της συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, η Μαρία Αντωνίου έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο, το οποίο ενώ θα περίμενε κανείς να δώσει λύσεις, παρουσιάζει τεράστια προβλήματα και απαξιώνει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αφού στερεί τη δυνατότητα για γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο στη Βουλή γύρω από ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Η Μαρία Αντωνίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις χθεσινές αναφορές του Πρωθυπουργού, από την Κοζάνη για την Καστοριά, όπου όπως χαρακτηριστικά σημείωσε κινήθηκαν στο πνεύμα του γνωστού τραγουδιού που λέει “Ποιος είδε φάρο στον Ψηλορείτη, στην Ελασσόνα λευκό πανί”, αφού μίλησε για το αεροδρόμιο – λιμάνι της Καστοριάς. Ένα αεροδρόμιο, το οποίο έχει αφεθεί τα τελευταία δύο χρόνια στην τύχη του, οι πτήσεις από και προς την Καστοριά έχουν μειωθεί στο μισό και δεν προβλέπεται καμία χρηματοδότηση από κανένα πρόγραμμα. Ενώ σε ότι αφορά την ανεργία στον κλάδο της γουνοποιίας, τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, όπου οι αγρότες της Καστοριάς περιμένουν ακόμα τις αποζημιώσεις του 2016, την ανάπτυξη του Τουρισμού και του Πολιτισμού στην Καστοριά, οι αναφορές του πρωθυπουργού δεν κινήθηκαν ούτε καν σε επίπεδο προεκλογικών εξαγγελιών αλλά σε επίπεδο δημοσιογραφικής καταγραφής, τόνισε η Μαρία Αντωνίου στην ομιλία της.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Ιούλιος, 2017, 8:25 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr