ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

12:41 – ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ. ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Tη δημιουργία 349 δήμων και την αλλαγή 21 ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη» προτείνει με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση η οποία κοινοποιείται και στα μέλη του εποπτικού και του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Νικήτας Κακλαμάνης.
Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, αφορούν μεταξύ άλλων την ημερομηνία διεξαγωγής των ερχόμενων δημοτικών εκλογών, τις προϋποθέσεις για τους συνδυασμούς των υποψηφίων, το ποσοστό συμμετοχής των δύο φύλων στους συνδυασμούς, την αύξηση των δημοτικών συμβούλων από 25 σε 27, τη μη μετατροπή σε εκλογικές περιφέρειες των δημοτικών διαμερισμάτων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, τη μη αναστολή της επαγγελματικής αρμοδιότητας του δημάρχου, τη διατήρηση του ΕΣΔΚΝΑ και των ΦΟΣΔΑ, τη σαφή διάκριση αρμοδιοτήτων περιφερειών και δήμων, την απόδοση των παρακρατηθέντων από το φόρο ζύθου (πρόκειται για την γνωστή υπόθεση με τις προσλήψεις ανέργων μέσω ΟΑΕΔ στους δήμους που είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΝΔ αλλά ακυρώθηκε από το ΠΑΣΟΚ).
Παράλληλα στην ίδια επιστολή επισυνάπτεται και η πρόταση της Επιτροπής Αξιολόγησης της ΚΕΔΚΕ, η οποία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ, τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις αποφάσεις των ΤΕΔΚ, των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων και τις προτάσεις φορέων της χώρας, κατέληξε σε περίπου 349 δήμους.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο των προτάσεων της ΚΕΔΚΕ προς τον υπουργό Εσωτερικών κάντε κλικ εδώ:Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ-ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Μάιος, 2010, 12:44 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr