“Αφήστε επιτέλους τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας και της έρευνας μακριά από το μικροκομματικά σας παιχνίδια και συμφέροντα”

 

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου σε Επιτροπή της Βουλής

 

Ομιλία στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση πραγματοποίησε η Μαρία Αντωνίου, επισημαίνοντας ότι “στόχος ενός νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα θα έπρεπε να είναι η βελτίωση της σύνδεσής της με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία με εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις”.

Η Μαρία Αντωνίου, κάνοντας επισημάνσεις επί συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου, απάντησε σε σχόλια που διατυπώθηκαν, ενώ προέβη σε σειρά ερωτήσεων προς τον κ. Φωτάκη, για τον οποίον είπε χαρακτηριστικά πως “το πόσο υπερασπίστηκε ο κ. Υπουργός το παρόν νομοσχέδιο φαίνεται από την συνεχή παρουσία του-απουσία του στις Επιτροπές. Ούτε εσείς κ. Υπουργέ δεν πιστεύετε στις αναχρονιστικές διατάξεις που φέρνετε. Και πώς να πιστεύετε; Αφού όλες σας οι σπουδές είναι σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αλλά η καρέκλα, σας αναγκάζει να κάνετε αυτό που πρέπει σύμφωνα με τις ιδεοληψίες της σημερινής προσωρινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας”.

Υπενθύμισε ακόμη ότι “ήταν και είναι στόχος μας, τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας μας να είναι ανταγωνιστικά σε διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο και να δημιουργηθεί στην ανώτατη εκπαίδευση ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα βασίζεται στη γνώση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Αυτό το στόχο δυστυχώς δεν τον εξυπηρετεί ούτε στο ελάχιστο το αναχρονιστικό και οπισθοδρομικό νομοσχέδιο που φέρνετε σήμερα. Μας πάτε πίσω πολλές δεκαετίες και στερείτε από τη νέα γενιά κάθε όραμα και προοπτική. Αφήστε επιτέλους τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας και της έρευνας μακριά από το μικροκομματικά σας παιχνίδια και συμφέροντα”.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Αύγουστος, 2017, 10:15 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr