Δήμος Καστοριάς – Έργα 15.000.000,00€ μέσα από το ΕΣΣΒΑΑ

Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017 παρουσιάστηκε, συζητήθηκε και εγκρίθηκε προς υποβολή στη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας από το Δημοτικό Συμβούλιο το Επιχειρησιακό Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) για την πόλη της Καστοριάς.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κος Ανέστης Αγγελής αναφέρθηκε στην συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από τη δημοτική αρχή για την ανάδειξη της πόλης της Καστοριάς μέσα από την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, με κορωνίδα το ΕΣΣΒΑΑ, από το οποίο αναμένεται η χρηματοδότηση δράσεων με συνολικό προϋπολογισμό 15.000.000,00€, ως μοχλού της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Στη συνέχεια το σχέδιο εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κος Χρήστος Δαμιανού o οποίος αφού ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους συνέβαλλαν στη σύνταξη του ΕΣΣΒΑΑ, αναφέρθηκε στους τρεις άξονες προτεραιότητας του σχεδίου

Άξονας 1. Ανάδειξη, Αξιοποίηση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος, Πολιτιστικού Αποθέματος,

Άξονας 2. Ενίσχυση της Κοινωνικής και Οικονομικής Συνοχής – Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση,

Άξονας 3. Βελτίωση Αστικής Λειτουργικότητας – Ορθολογική Χρήση Φυσικών Πόρων.

Στη συνέχεια έγινε η αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου από την ειδική συνεργάτη του Δημάρχου σε θέματα προγραμματισμού Δρ. Χριστίνα Ευαγγέλου και τον τεχνικό σύμβουλο του σχεδίου κ. Γιάννη Αποστολίδη.

Η εκπόνηση του Επιχειρησιακού Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την Καστοριά βασίστηκε σε μια συμμετοχική – διαλογική διαδικασία σχεδιασμού, και διαμορφώθηκε μια στρατηγική με όραμα την «Καστοριά, ευρωπαϊκή πόλη να ζεις και να επισκεφτείς». Όπου στο μεν «να ζεις» εμπεριέχεται το «να δημιουργείς» και «να επιχειρείς», στο δε «να επισκεφτείς» περιέχεται το τρίπτυχο «να μείνεις» (φιλοξενία), «να κάνεις-δεις πράγματα» (περιβάλλον – πολιτισμός) και «να πάρεις πράγματα» (προώθηση τοπικών προϊόντων).

Το προτεινόμενο σχέδιο αν και χωροθετείται σε συγκεκριμένη περιοχή παρέμβασης, συμβάλει σε συνέργεια με τις λοιπές ολοκληρωμένες δράσεις βελτίωσης του περιβάλλοντος, της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης στην Βιώσιμη Ανάπτυξη, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο Δήμος Καστοριάς θα επιδιώξει μέσω του ΕΣΣΒΑΑ την ανασυγκρότηση της περιοχής αυτής με δράσεις που θα συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, στην βελτίωση των όρων της τοπικής αγοράς εργασίας, στην κοινωνική αναζωογόνηση και στην απάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, στην περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση, στην δημιουργία των αναγκαίων υποδομών και στην πολεοδομική οργάνωση της Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις που προβλέπει το σχέδιο είναι:

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Αύγουστος, 2017, 10:27 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr