“Συντεταγμένα και με όλες μας τις δυνάμεις για να κρατήσουμε όρθιο και δυνατό τον κλάδο της Γουνοποιίας” Σειρά επαφών της Μαρίας Αντωνίου με Φορείς και Επιμελητήριο

Σημαντικές και ουσιαστικές συναντήσεις με φορείς της Γούνας πραγματοποίησε η Μαρία Αντωνίου, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Αυγούστου, με σκοπό την επικαιροποίηση όλων των θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε διαδοχικά, ενώ έπεται και συνέχεια, την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «Προφήτης Ηλίας», τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών, καθώς επίσης και το Επιμελητήριο Καστοριάς.

Σε όλες τις συναντήσεις, οι οποίες έγιναν μέσα σε άριστο κλίμα, διαπίστωσε ότι υπάρχουν κάποια σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, εμπόδια και δυσκολίες στις εξαγωγές προς Ρωσία, ιχνηλασιμότητα και πιστοποίηση του προϊόντος, οικονομική δυσπραγία και κλείσιμο επιχειρήσεων, ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης βασικών υποδομών.

Διέκρινε όμως ταυτόχρονα, ότι υπάρχει και μία σαφής αντίληψη και θέληση όλων των φορέων για συντεταγμένη αντιμετώπιση και επίλυση των θεμάτων, μέσα από συντονισμένη κινητοποίηση, άμεση δράση και καίριες ενέργειες, που θα καθοριστούν άμεσα.

Για έναν κλάδο όπου η γούνα, ως καθαρά εξαγωγικό προϊόν και σήμα κατατεθέν της Καστοριάς, έχει προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική και την εθνική μας οικονομία, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρέπει να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που μας παρέχονται, ώστε να τον κρατήσουμε όρθιο και δυνατό για να παραμείνει βασικός παράγοντας ανάπτυξης της οικονομίας μας και του τόπου μας”, η δήλωση της Μαρίας Αντωνίου με το πέρας των πρώτων συναντήσεων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Αύγουστος, 2017, 11:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery





  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr