» 27η Αυγούστου 2017 – Επετειακή εκδήλωση Μνήμης, για τους πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες και Λοιπό Πληθυσμό της Πατρίδας μας »

Ανακοινώνεται ότι, την 27η Αυγούστου 2017, ημέρα Κυριακή, και ώρα 10:30, θα τελεστεί Επετειακή εκδήλωση Μνήμης, για τους πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες και Λοιπό Πληθυσμό της Πατρίδας μας, στις επιχειρήσεις 1946-1949, κατά τους αγώνες, για την ελευθερία του Έθνους μας.

Η οργάνωση της τελετής γίνεται από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και η οποία

Σας προσκαλεί

Όπως παρευρεθείτε και τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο ΒΙΤΣΙ, αποτίνοντας ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, προς τους υπερασπιστές της ελευθερίας, στα ιστορικά περάσματα, της Πατρίδας μας.

Αναχώρηση από την πλατεία

Μακεδονομάχων, πρώην Πλατεία

Στρατηγού ΒΑΝ-ΦΛΗΤ στις

08:00 π.μ., με μισθωμένο μεταφορικό μέσο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ΜΝΗΜΗΣ ΒΙΤΣΙ 2017

07:30 Θεία Λειτουργία.

09:00 Άφιξη προσκυνητών στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου

και Αγίου Γεωργίου του Ελευθερωτού.

09:30 Επιμνημόσυνη Δέηση.

10:00 Μετάβαση στο Μνημείο.

10:05 Έναρξη τελετής. Έπαρση Σημαιών.

10:10 Προσκλητήριο πεσόντων – Σιγή ενός λεπτού.

10:20 Χαιρετισμός Προέδρου Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ν. Καστοριάς

Υπτγου ε.α. κ. Τζωρτζόπουλου Ηλία.

10:25 Χαιρετισμός Προέδρου ΕΑΑΣ Αντιστρατήγου ε.α. κ. Βασιλείου Ροζή.

10:30 Ομιλία για την επέτειο του εορτασμού από τον Υπτγο ε.α. κ. Τζωρτζόπουλου Ηλία.

10:40 Κατάθεση στεφάνων.

10:50 Εθνικός Ύμνος.

10:55 Πέρας τελετής.

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Αύγουστος, 2017, 11:00 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “» 27η Αυγούστου 2017 – Επετειακή εκδήλωση Μνήμης, για τους πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες και Λοιπό Πληθυσμό της Πατρίδας μας »”

 1. Κάποιος να κάνει την αρχή .

  Γράφει η ανακοίνωση της ΕΑΑΣ : «….. εκδήλωση μνήμης ,για τους πεσόντες αξιωματικούς ,οπλίτες και λοιπό πληθυσμό της πατρίδας μας …..»

  Η λέξη » λοιπό » στο » λοιπό πληθυσμό » δεν μου αρέσει , τη βρίσκω …καραβανίστικη · θα ήταν ορθότερο ,νομίζω, το : » άμαχο πληθυσμό » .

  Το » λοιπό » παραπέμπει στο κ.λ.π , πως λέμε : έγινε κυρίως αυτό κι αυτό κ.λ.π , ή παραβρέθηκαν κυρίως αυτοί κι αυτοί κ,τ.λ : στο υποδεέστερο δηλαδή .
  Το » λοιπό » παραπέμπει στο υποδεέστερο κατά τη γνώμη μου · ενώ η λέξη » άμαχος » παραπέμπει σε ανθρώπινη οντότητα , η οποία δεν γνωρίζει διακρίσεις απέναντι όχι μόνο στον – ούτως ή άλλως – θάνατο , αλλά και στη Δημοκρατία .

  Η δε » ελευθερία » στο : » κατά τους αγώνες για την ελευθερία του Έθνους μας » , δεν ταυτίζεται μόνο με ιδανικά και αξίες ,όπως η θρησκεία μας και η παράδοσή μας , αλλά και με αξίες όπως η δημοκρατία και ο φιλελεύθερος πλουραλισμός ….και , συν τοις άλλοις , νομίζω , γι’αυτή τη δημοκρατία γίνεται η τελετή μνήμης ….

  Σε γειτονικό site ( fuit ) η ίδια ανακοίνωση του ΕΑΑΣ συνοδεύεται από μεγάλη λεζάντα ,η οποία γράφει : » Όλοι στο Γράμμο και στο Βίτσι . Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 , 68 χρόνια από τη νίκη του Εθνικού Στρατού »

  Η νίκη είναι αναμφισβήτητη , οι νικητές επίσης αναμφισβήτητοι . Ποιους νίκησαν όμως ;
  Νίκησαν μήπως αλλοεθνείς εχθρούς ; ή συμπατριώτες αδέλφια τους ;

  Ο Γοργίας ,όπως μας τον διασώζει ο Φιλόστρατος : » Τα μεν κατά βαρβάρων τρόπαια ύμνους απαιτεί τα δε κατά των Ελλήνων θρήνους » , δηλαδή , οι νίκες κατά των βαρβάρων αξίζουν ύμνους , οι νίκες κατά των Ελλήνων θρήνους .
  Τέτοιες » νίκες » λοιπόν αξίζει κανείς να τις μνημονεύει ;
  Μα θα μου πει κάποιος , πως οι νικημένοι του εμφυλίου , κάνουν 5-6 παρόμοιες τελετές κάθε καλοκαίρι στο Γράμμο , ενώ οι νικητές κάνουν μόνο μία το χρόνο !

  Μήπως είναι ευκολότερο να καταργηθεί αυτή η μία των νικητών ,από τις 5-6 των νικημένων ; Μήπως είναι ευκολότερο για ακομπλεξάριστους και μεγάθυμους νικητές να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο ;

  Πώς αλλιώς να επέλθει η λήθη του εμφυλίου και η συμφιλίωση που χρειάζεται η δημοκρατία μας ;
  Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή , να κάνει το πρώτο βήμα .

  Ξέρω , ότι κινδυνεύω να φανώ απλοϊκός και αφελής ,όμως κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή , να κάνει το πρώτο βήμα …….

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr