«Πρεμιέρα» για τα κέντρα στήριξης δανειοληπτών σε 30 δήμους

Τη λειτουργία τους σε 30 δήμους της χώρας ξεκινούν τα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), με στόχο την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Από τα 30 ΚΕΥΔ, τα 11 θα λειτουργούν στις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, τρία στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και από ένα σε άλλους δήμους της χώρας.

Μέχρι σήμερα λειτουργούσαν τρία Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ): ένα στην Αθήνα, ένα στον Πειραιά και ένα στην περιοχή του Ρέντη.

Συνολικά προβλέπεται η ίδρυση 120 ΓΕΥΔ, 30 εκ των οποίων μετεξελίσσονται σε ΚΕΥΔ και θα εδρεύουν σε αντίστοιχο αριθμό δήμων της χώρας.

Η λειτουργία ΚΕΥΔ προβλέπεται στους δήμους:

 1. Αθηναίων,
 2. Ζωγράφου,
 3. Ηλιούπολης,
 4. Αμαρουσίου,
 5. Χαλανδρίου,
 6. Περιστερίου,
 7. Γλυφάδας,
 8. Καλλιθέας,
 9. Αχαρνών,
 10. Φυλής,
 11. Πειραιά,
 12. Θεσσαλονίκης,
 13. Κορεδελιού – Ευόσμου,
 14. Παύλου Μελά,
 15. Αλεξανδρούπολης,
 16. Καβάλας,
 17. Βέροιας,
 18. Σερρών,
 19. Κοζάνης,
 20. Ιωαννιτών,
 21. Λάρισας,
 22. Βόλου,
 23. Χαλκιδέων,
 24. Πατρέων,
 25. Αγρινίου,
 26. Κορινθίων,
 27. Καλαμάτας,
 28. Ρόδου,
 29. Ηρακλείου,
 30. Χανίων.

Ήδη λειτουργούν από τις 16 Αυγούστου τα ΚΕΥΔ στον δήμο Αθηναίων και στον δήμο Πειραιά, αποτελώντας ουσιαστικά μετεξέλιξη των δύο υφιστάμενων Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) που είχαν δημιουργηθεί την άνοιξη.

Από τις 21 Αυγούστου λειτουργούν πέντε νέα ΚΕΥΔ στις ακόλουθες περιοχές: δύο στον Νομό Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων ένα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και ένα στον Δήμο Παύλου Μελά, και από ένα στον Δήμο Λάρισας, στον Δήμο Ιωαννιτών (στα Ιωάννινα) και στον Δήμο Κοζάνης.

Τα ΚΕΥΔ παρέχουν «συμβουλευτικές υπηρεσίες (οικονομικής και νομικής φύσεως) και ενημέρωση των πολιτών για θέματα διαχείρισης οφειλών εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων».

Ενημερώνουν τους δανειολήπτες ως προς τα δικαιώματά τους σε σχέση με τις οφειλές τους προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων. Μεσολαβούν, επίσης, κατόπιν αιτήσεων των δανειοληπτών, και συνδιαλέγονται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία ρύθμισης των οφειλών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Αύγουστος, 2017, 8:22 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr