Δυναμική παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις στο Βίτσι για τη Νίκη του Εθνικού Στρατού απέναντι στους Συμμορίτες

Δ.Τ – Ολοκληρώθηκε επιτυχώς και φέτος η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες Ήρωες του Εθνικού Στρατού στο Βίτσι, παρουσία βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Οι Χρυσαυγίτες, πιστοί στο ιστορικό ραντεβού τους τίμησαν και φέτος τους Έλληνες στρατιώτες που έβαλαν δια των όπλων οριστικό τέλος στην προδοσία των κομμουνιστών, οι οποίοι πολέμησαν για ανεξάρτητη Μακεδονία αποκομμένη από τον εθνικό κορμό.

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του κινήματος μας έδωσαν το παρών το πρωί της Κυριακής και παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε μπροστά στο μνημείο των πεσόντων στρατιωτών του Εθνικού Στρατού. Συναγωνιστές και απλοί φίλοι του Λαϊκού Συνδέσμου από όλη τη Μακεδονία έδωσαν το παρόν στο αγωνιστικό προσκλητήριο της Χρυσής Αυγής.

Την εκδήλωση προσπάθησαν να αμαυρώσουν με την παρουσία τους οι σφουγγοκωλάριοι των κομμουνιστών, νεοδημοκράτες, με επικεφαλής της Βουλευτή Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου. Αγανακτισμένοι πολίτες τους έσυραν τα εξ αμάξης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στεφάνου, γεγονός λογικό αφού αυτοί ήταν ικανοί να παραβρίσκονται και να καταθέτουν στεφάνια και σε εκδηλώσεις των συμμοριτών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Πέλλας, Γιάννης Σαχινίδης και Κιλκίς, Χρήστος Χατζησάββας. Κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους του Αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστή Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Στεφάνι κατέθεσε επίσης ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριος Συναδινός.

Η αποδοχή του κόσμου ήταν πραγματικά καθολική. Οι βουλευτές του Κινήματός μας, καθώς και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, βρέθηκαν αρχικά στην επιμνημόσυνη δέηση και έπειτα μετέβησαν στο χώρο, μπροστά από το μνημείο, που αρχικά δόθηκε ένα σύντομο Ιστορικό των μαχών εκείνης της περιόδου και των γεγονότων που οδήγησαν στην τελική Νίκη των Ελλήνων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Αύγουστος, 2017, 7:42 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Δυναμική παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις στο Βίτσι για τη Νίκη του Εθνικού Στρατού απέναντι στους Συμμορίτες”

 1. Γιατί ηττήθηκε ο ΔΣΕ από τον ΕΣ κατά τον εμφύλιο του 1946-1949
  ( ό’τι ακολουθεί προέρχεται κυρίως από τα » εμφύλια πάθη » των Μαραντζίδη – Καλύβα )

  1) Νομιμότητα και πλειοψηφικό μέτωπο.
  Οι κομμουνιστές εξεγέρθηκαν εναντίον μιας νόμιμης κυβέρνησης ,που εξέφραζε την πλειονότητα του ελληνικού λαού .
  Οι εκλογές του 1946 παρά τις συνθήκες εμφυλίου πολέμου που επικρατούσαν και την αποχή του ΚΚΕ από αυτές , ήταν οι πρώτες ελεύθερες εκλογές από το 1936 .
  Σε περίπτωση δε που συμμετείχε σ’αυτές το ΚΚΕ , το πολύ θα ελάμβανε το 25% .
  Το ΚΚΕ εξεγέρθηκε λοιπόν εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης νόμιμης κυβέρνησης , που εκπροσωπούσε το 75% του ελληνικού λαού , για να την ανατρέψει . ( η Χρυσή Αυγή σήμερα εκπροσωπεί το 10% του ελληνικού λαού ; )

  Όταν μάλιστα το 1947 ανέλαβε την πρωθυπουργία ο κεντρώος πολιτικός Θ.Σοφούλης , διευρύνθηκε τόσο πολύ η πολιτική βάση της κυβέρνησης , ώστε το ΚΚΕ ήταν αδύνατον να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη , για το δίκιο των επιλογών του .
  Αυτή η νομιμότητα της κυβέρνησης ώθησε ακόμη πιο πολύ τις ΗΠΑ για περισσότερη βοήθεια προς την Ελλάδα , αλλά και απέτρεπε – τουλάχιστον φανερά – τις λαΐκές δημοκρατίες να βοηθούν τον ΔΣ.

  2) Τα στρατιωτικά σχέδια του ΔΣ αποδείχθηκαν υπέρμετρα φιλόδοξα .
  Το σχέδιο Λίμνες ,που συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 1947 σε…..ρωσική
  γλώσσα ! προέβλεπε τη δημιουργία ενός στρατού 50 – 60 χιλιάδων ανδρών και την κατάληψη μιας μεγάλης πόλης – που δεν έγινε ούτε σε μια μικρή π.χ Κόνιτσα ή Φλώρινα .
  Στην πραγματικότητα όμως ο ΔΣ ουδέποτε ξεπέρασε τις 25 χιλιάδες μαχητές .
  Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και τη σοβαρότατη έλλειψη εφεδρειών του ΔΣ , η οποία ήταν συνυφασμένη τόσο με τις μεγάλες του απώλειες στο πεδίο της μάχης ( 25 ως 38 χιλιάδες οι νεκροί του ) , όσο και με τις απώλειες λόγω συχνότατης λιποταξίας : Υπολογίζουν ότι το ένα τρίτον των απωλειών του ΔΣ οφείλονταν σε λιποταξίες · τόσο …….αυθόρμητα και …..εθελοντικά στρατολογούνταν και κατατάσσονταν οι άνθρωποι !

  3) Η ποιότητα των αξιωματικών του ΕΣ ήταν συνολικά καλύτερη από αυτήν του ΔΣ που παράγονταν βιαστικά στη σχολή αξιωματικών του Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας .

  4) Η ρήξη Τίτο – Στάλιν , η οποία οδήγησε στον τερματισμό της πολιτικής και υλικής βοήθειας της Γιουγκοσλαβίας προς τον ΔΣ , αλλά και στην αποσκίρτηση – απομάκρυνση από αυτόν , των σλαβομακεδόνων του ΝΟΦ , οι οποίοι αποτελούσαν σημαντικότατο τμήμα του και ονειρεύονταν αυτοδιάθεση και » Μακεδονία του Αιγαίου » με …….κυριλλικό αλφάβητο ….

  5) Ο αμερικάνικος εξοπλισμός του ΕΣ ήταν καλύτερος από αυτόν που παρείχαν οι λαΐκές δημοκρατίες στον ΔΣ

  Όλα αυτά και σαν μια μικρή απάντηση σε μερικούς που νομίζουν, ότι η ιστορία γράφεται με ……κινηματογραφικές ταινίες ( » Ψυχή βαθειά » – Βούλγαρης ) , που προβάλλουν , τη ρίψη από τον ΕΣ βομβών ναπάλμ , ως αιτία της ήττας του ΔΣ · μάλιστα δε στις 25-8-17 έκαναν και ειδική ανάρτηση έμπλεα υπονοουμένων , σε γειτονικό site ( fuit ) με τον τίτλο : » Σαν σήμερα έγινε η ρίψη βομβών ναπάλμ στο Γράμμο » …… οι αθεόφοβοι …..

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr