Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου είχε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας του Υπουργού στην περιοχή μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε παρουσία της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης- Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Π. Κώττα, Περιφερειακών Συμβούλων και του συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Π. Ζαγάρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς έθεσε διάφορα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν:

 • Η ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των υποψήφιων μελετητών του Αρδευτικού του Φράγματος Νεστορίου, που εκκρεμεί από το 2014.

 • Συζητήθηκε η ελληνοποίηση των φασολιών Καστοριάς και ζητήθηκε η προστασία τους με συστηματικούς ελέγχους από τον Ε.Φ.Ε.Τ. και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο κατά την εισαγωγή φασολιών από άλλες χώρες όσο και κατά τη διακίνηση – τυποποίηση του προϊόντος, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 • Συζητήθηκε η ανάγκη αύξησης των πόρων του Προγράμματος Νέων Γεωργών, προκειμένου να καλυφθούν και οι επιλαχόντες αγρότες.

 • Όσον αφορά την ένταξη υποψηφίων στο μέτρο 11 (Βιολογικές καλλιέργειες του ΠΑΑ 2014-2020), ζητήθηκε η επαναπροκήρυξη του μέτρου με όρους που θα επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους γεωργούς την ένταξη τους (διότι το μέτρο προβλέπει ένταξη κατά προτεραιότητα σε εκμεταλλεύσεις που τουλάχιστον το 10% της έκτασής τους ήταν σε προστατευόμενη περιοχή NATURA).

 • Ζητήθηκε η εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για την κατασκευή παράλληλων έργων αναδασμού και των εγγειοβελτιωτικών, που έχουν προταθεί στο πλαίσιο του αντίστοιχου μέτρου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

 • Επισημάνθηκε η υποστελέχωση προσωπικού σε καίριες θέσεις της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κυρίως σε κτηνιάτρους και Μηχανικούς – Τοπογράφους.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Σεπτέμβριος, 2017, 2:45 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr