Στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή μας.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων των φασολιών και τις επισταμένες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού για την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών και την έναρξη ελέγχων που θα οδηγήσουν στον περιορισμό του φαινομένου.

Διεξοδική ήταν η συζήτηση και για την αυθαίρετη χρήση του Π.Γ.Ε., τη σποροπαραγωγή, τη συνδεδεμένη ενίσχυση του πιστοποιημένου προϊόντος «Φασόλια Γίγαντες-Ελέφαντες Καστοριάς» για το οποίο μάλιστα κατατέθηκε αίτημα διάθεσής του σε δημόσιους φορείς, στρατό, νοσοκομεία, κέντρα μεταναστών, συσσίτια δήμων κλπ.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου έθεσε στον Υπουργό και βασικά ζητήματα γεωργικών υποδομών την υλοποίηση των οποίων διεκδικεί ο Δήμος, προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή και το εισόδημα των αγροτών της περιοχής μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κατέθεσε υπόμνημα στον κ. Ευαγγέλου στο οποίο υπογραμμιζόταν η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης:

 1. του αρδευτικού δικτύου Γέρμα,

 2. του αρδευτικού δικτύου Βοτανίου – Αμπελοχωρίου – Αμμουδάρας,

 3. του αρδευτικού δικτύου περιοχής Σάντοβο Βογατσικού,

 4. των έργων εμπλουτισμού του φράγματος Βράχου,

 5. του αναδασμού στο αγρόκτημα Κωσταραζίου,

 6. των παράλληλων έργων αναδασμού στο αγρόκτημα Μελανθίου και

 7. της κατασκευής του φράγματος Ασπροκκλησιάς.

Έργα υποδομών για τα οποία υπάρχουν απόλυτα ώριμες μελέτες και τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Παρόντες στη συνάντηση με τον Υπουργό ήταν οι Αντιδήμαρχοι Α. Καράτζιος, Α. Μπελονάκη, Φ. Τατσίδης, Τ. Ζέζος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Ξανθόπουλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα πρωτογενούς τομέα Α. Ανδρόνικος, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Καστοριάς Ο. Τελιγιορίδου και το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Π. Ζαγάρας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση όλοι μαζί παρευρέθηκαν στην ανοιχτή συζήτηση με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στην Αγροτική Καστοριάς Α.Ε. (Agroka S.A.).

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Σεπτέμβριος, 2017, 3:54 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr