Βιασμός η αφαίρεση του προφυλακτικού χωρίς ενημέρωση της συντρόφου;

Ερώτημα σχετικά με τη συναίνεση στο σεξ

Αμερικανοί βουλευτές λένε ότι μπορεί να προκαλέσει ψυχική βλάβη στα θύματα και υποστηρίζει ότι πρέπει να θεωρηθεί ως «παραβίαση εμπιστοσύνης και αξιοπρέπειας μεταξύ δύο σεξουαλικών συντρόφων»

Δύο βουλευτές των ΗΠΑ προωθούν στο Κογκρέσο, την πρόταση να χαρακτηρίζεται ως βιασμός, η… ύπουλη αφαίρεση του προφυλακτικού, κατά τη διάρκεια του σεξ, χωρίς να το γνωρίζει η σύντροφος.

Η πρακτική, η οποία μετατρέπει μια συναινετική πράξη σε μια μη συναινετική πράξη, θέτει τη σύντροφο σε κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων και ανεπιθύμητων κυήσεων. Το φαινόμενο έχει κεντρίσει την προσοχή τους τελευταίους μήνες καθώς όλο και αυξανόμενος αριθμός γυναικών έχει μιλήσει για τις σχετικές εμπειρίες τους.

 

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές Ro Khanna από την Καλιφόρνια και Carolyn Maloney από τη Νέα Υόρκη απέστειλαν επιστολή στη Δικαστική Επιτροπή, την Τετάρτη, ζητώντας από τα μέλη της να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Οι δυο τους υποστήριξαν ότι μια ακρόαση σχετικά με το θέμα θα σήμαινε ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα ενημερώνονταν καλύτερα για το θέμα.
«Η συγκατάθεση δεν είναι προς συζήτηση, είναι μια απαίτηση για το σύνολο οποιασδήποτε σεξουαλικής αλληλεπίδρασης. Η διαστρέβλωση παραβιάζει μια συμφωνία μεταξύ των εταίρων και είναι μια επικίνδυνη μορφή σεξουαλικής επίθεσης», ανέφερε ο κ. Khanna σε δήλωση.

Οι βουλευτές λένε ότι η «επαίσχυντη» πρακτική μπορεί να προκαλέσει ψυχική βλάβη στα θύματα και υποστηρίζει ότι πρέπει να θεωρηθεί ως «παραβίαση εμπιστοσύνης και αξιοπρέπειας μεταξύ δύο σεξουαλικών συντρόφων».

«Τα πρόσφατα νομικά και ακαδημαϊκά άρθρα έχουν εξετάσει το πώς η μη συναινετική απομάκρυνση προφυλακτικού θα μπορούσε στην πραγματικότητα να μετατρέψει το συναινετικό σεξ σε μη συναινετικό σεξ μέσω διαφορετικών νομικών μηχανισμών», ανέφεραν στην επιστολή.

Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι μια πράξη που δεν ταιριάζει εύκολα σε νομικά πλαίσια και ορισμούς βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Οκτώβριος, 2017, 8:51 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr