Σε αντικατάσταση διευθυντών Εφοριών προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών

19:16 – Καλύτερο συντονισμό των διαδικασιών είσπραξης φορολογικών εσόδων επιδιώκει η κυβέρνηση και για το λόγο αυτό ξεκινά από σήμερα η αντικατάσταση προϊσταμένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που το προηγούμενο διάστημα δεν πέτυχαν να πιάσουν τους στόχους εσόδων που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 3 στις 67 εφορίες της Αττικής έχουν πιάσει τους στόχους τετραμήνου, ενώ οι προϊστάμενοι 23 εφοριών κατέθεσαν με μεγάλη καθυστέρηση τα στοιχεία εσόδων στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν και οι ΔΟΥ της περιφέρειας.

Ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος απέστειλε στις αρχές της εβδομάδας επιστολές σε 40 Εφόρους, που προΐστανται μεγάλων εφοριών-κλειδιά, ζητώντας να του παραθέσουν με ειδικά υπομνήματα αναλυτικά τους λόγους που οι υπηρεσίες τους δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα.

Η διορία να απαντήσουν εκπνέει σήμερα, Παρασκευή, και όπως τους τονίσθηκε αν οι απαντήσεις τους δεν κριθούν επαρκείς, τότε θα αντικατασταθούν, είτε από τους αναπληρωτές τους ή τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ.

Ο κ. Γεωργακόπουλος έχει το τελευταίο διάστημα «οργώσει» την Ελλάδα, προκείμενου να συντονίσει τις διαδικασίες είσπραξης φορολογικών εσόδων. Στις συναντήσεις του με τους επικεφαλής των Εφοριών τους έχει ζητήσει να εντείνουν τις προσπάθειες και τους ελέγχους για αύξηση των εσόδων με το υπάρχον προσωπικό και να καλύψουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

Μεταφέροντας τις εντολές του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι εάν οι Εφορίες δεν φέρουν τα αποτελέσματα που πρέπει, τότε δεν θα τηρηθεί ούτε ο προϋπολογισμός, ούτε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ούτε το πρόγραμμα που συνομολόγησε η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

14/5/2010
Πηγή: www.in.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Μάιος, 2010, 7:16 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr