Νέα της Συνόδου – Στρασβούργο, 14-17 Φεβρουαρίου

Το ΕΚ επεκτείνει τα δικαιώματα των επιβατών της ΕΕ σε λεωφορεία και πούλμαν
Οι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται τα λεωφορεία και τους τερματικούς σταθμούς θα προσφέρουν παντού στην ΕΕ, την ίδια πληροφόρηση, βοήθεια και πολιτική αποζημιώσεων, ώστε να πληρούν τις απαιτήσεις που θέτουν οι νέοι κανόνες, τους οποίους υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές, για τα δικαιώματα των επιβατών στην ΕΕ. Η ψηφοφορία του ΕΚ την Τρίτη θα συμπληρώσει την υφιστάμενη νομοθεσία που καλύπτει ήδη τους επιβάτες των αεροπορικών μέσων, των σιδηροδρόμων και των θαλάσσιων μεταφορών.
Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου θα συμπεριληφθούν στη νέα νομοθεσία της ΕΕ για την πρόληψη της εισόδου ψευδεπίγραφων φαρμάκων στη νόμιμη αλυσίδα εφοδιασμού. Σε αυτό συμφώνησαν οι ευρωβουλευτές με το Συμβούλιο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν επί του νομοθετικού σχεδίου, το οποίο εισάγει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ένα σύστημα ελέγχου ώστε να αποφευχθεί η παράδοση επικίνδυνων φαρμάκων στους ασθενείς. Θα εισαχθούν ακόμη κυρώσεις κατά των παραποιητών.
Το ΕΚ θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατασκευή «καθαρότερων» και πιο αποδοτικών ενεργειακά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, ψηφίζοντας την Τρίτη, για τη μείωση των εκπομπών CO2 των οχημάτων αυτών στην ΕΕ. Οι νέοι κανόνες που συμφωνήθηκαν με τα κράτη μέλη περιλαμβάνουν κίνητρα για την κατασκευή οχημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης και κυρώσεις για τους κατασκευαστές που δεν επιτυγχάνουν τους στόχους αυτούς.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γήρανση του πληθυσμού της και η οικονομική ύφεση. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των συστημάτων αυτών, καθώς και η ύπαρξη ενός επαρκούς εισοδήματος από συντάξεις. Αυτό επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές στο μη νομοθετικό ψήφισμα που θα τεθεί προς ψήφιση την Τρίτη.
Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Κροατία μπορεί να ολοκληρωθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, υπό την προϋπόθεση ότι το Ζάγκρεμπ θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αυτό αναφέρουν στο σχετικό ψήφισμα οι ευρωβουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ, το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη. Επισημαίνουν ότι μεταξύ των θεμάτων που παραμένουν ανοικτά, είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς, η υποστήριξη για την επιστροφή των προσφύγων και η αναδιάρθρωση των ναυπηγείων.
Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν εκ νέου την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο, μετά και τη συζήτηση επί των πολιτικών διαδηλώσεων στη χώρα αυτή, η οποία έλαβε χώρα στις 2 Φεβρουαρίου. Το σχετικό ψήφισμα θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη.
Ο νέος νόμος της Ουγγαρίας για τα ΜΜΕ θα συζητηθεί στο ΕΚ την Τετάρτη, ενώ σε ψηφοφορία θα τεθεί την Πέμπτη το σχετικό ψήφισμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την ουγγρική κυβέρνηση διευκρινίσεις σχετικά με ορισμένες πτυχές του νόμου για τα ΜΜΕ, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Οι βασικοί προβληματισμοί της Επιτροπής αφορούσαν το κατά πόσον η νομοθεσία συμμορφώνεται πλήρως με την οδηγία της ΕΕ για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων.
Η κατάσταση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, υπό το πρίσμα της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα συζητηθεί με την Επίτροπο Malmström, την Τρίτη το απόγευμα. Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν από την Επιτροπή ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η απόφαση στη λειτουργία του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», ο οποίος προσδιορίζει ποιο κράτος μέλος είναι υπεύθυνο για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Φεβρουάριος, 2011, 10:06 πμ. στις Κατηγορίες ΔΙΕΘΝΗ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr