“Δυναμική παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου σε Επιτροπή της Βουλής

 

Νέα αναφορά, μεταξύ άλλων, για την προστασία των Φασολιών Καστοριάς”

Δ.Τ – Με αντικείμενο συζήτησης την παρακολούθηση των εξελίξεων στην επιστημονική έρευνα και την τεχνολογία συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, με τη συμμετοχή της Μαρίας Αντωνίου.

Διαμαρτυρόμενη αρχικά η Μαρία Αντωνίου για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εγγράφως οι σχετικές εισηγήσεις, παρά την υπόσχεση των αρμοδίων, σημείωσε ότι η συζήτηση που πραγματοποιείται είναι άνευ ουσίας και περιεχομένου.

Ασκώντας σκληρή κριτική, υπογράμμισε ότι ο Τομέας της Έρευνας παραμένει σε πλήρη αδράνεια, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ, δεν υπάρχει ούτε ένα έργο ενταγμένο σε κάποιο πρόγραμμα, υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις σε ερευνητικά προγράμματα (ΕΠΑΝΕΚ,ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ κ.α.), ενώ η ερευνητική κοινότητα έχει πολλαπλά και άλυτα προβλήματα. Ζητήματα για τα οποία είπε ότι έχει καταθέσει κατά καιρούς σωρεία Ερωτήσεων στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου που της παρέχεται.

Ιδιαίτερη αναφορά όμως έκανε και για τις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροτικών προϊόντων και κυρίως των φασολιών και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τομέας έρευνας και τεχνολογίας, στην προσπάθεια αναχαίτισης αυτού του μεγάλου προβλήματος που ταλανίζει τους παραγωγούς της περιοχής για την ιχνηλασιμότητα και την προστασία των προϊόντων τους.

Η Μαρία Αντωνίου τόνισε ότι η έρευνα και τεχνολογία, μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας. Η εφαρμογή της καινοτομίας και η υιοθέτηση των τεχνολογιών βρίσκονται για τη ΝΔ πολύ ψηλά στην ατζέντα για όλους τους χώρους της κρατικής παρέμβασης, ενώ αποτελεί βασικό συστατικό σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, εξασφαλίζοντας το μετασχηματισμό της οικονομίας μας, από μία οικονομία που απλά παράγει, σε μία οικονομία εξωστρεφή που παράγει και καινοτομεί. Αυτό είναι το νέο παραγωγικό σύστημα που εμείς στη ΝΔ οραματιζόμαστε. ΈρεΗ Η

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Οκτώβριος, 2017, 10:36 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr