Καστοριά – Και ξαφνικά στο 9ο Δημοτικό της Καστοριάς αποφασίζει η Α/θμια Εκπαίδευση να ενώσει δυο τμήματα σε ένα αντί να φέρει για λίγες βδομάδες έναν δάσκαλο να κάνει την δουλειά του

Αρχίζουν τα περίεργα. Ξεκίνησαν τον περασμένο τα σχολεία και για απλά ζητήματα μετακίνησης η κάλυψης ενός εκπαιδευτικού για 1-2 μήνες, έρχονται κάποιοι να επιλέξουν την δημιουργία ενός τμήματος ( για την Ε’ Δημοτικού) στο 9ο Δημοτικό της Καστοριάς την στιγμή που είναι γνωστό πως τα τμήματα έχουν προχωρήσει και δεν είναι εύκολο και σωστό να διαταράσσουν ξαφνικά μαθητές φτιάχνοντας από δυο τμήματα ένα των 25-26 ατόμων αντί να επιλέξει η Α/βμια την αντικατάσταση απλά για μερικές βδομάδες της θέσης της εκπαιδευτικού που λείπει με αναρρωτική άδεια και θα επιστρέψει σύντομα.

Ανοίγει ένα ιδιαίτερο θέμα, εκπαιδευτικοί σε άλλα σχολεία ( απομακρυσμένα) καλύπτουν ανάγκες με 5 παιδιά σε μια τάξη, εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι σε πολλά και διαφορετικά γραφεία, φέρτε αυτούς να καλύψουν την συνάδελφο τους αντί της »κακής» και ξαφνικής λύσης συνένωσης δυο τμημάτων που λειτουργούν διαφορετικά και τώρα καλούνται να δουλέψουν όλοι με άλλον τρόπο, και να αλλάξουν και πάλι την διαδικασία όταν θα επιστρέψει η εκπαιδευτικός από την αναρρωτική της άδεια.

ΠΡΙΝ από λίγο ανακοίνωση εξέδωσε ο Δ/ντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου κ.Γιώργος Γαπκιάδης

Αγαπητοί γονείς,
Νομίζω ότι κάποια θέματα είναι καλύτερα να τα μαθαίνετε υπεύθυνα και όπως είναι στην πραγματικότητα. Η συνάδελφος -και αγαπημένη μου φίλη- Κ. Δημητριάδου Αλεξάνδρα υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο μάτι και θα λείψει από το Σχολείο μας το προσεχές διάστημα. Το πόσο θα είναι αυτό θα εξαρτηθεί από τη μετεγχειρητική της πορεία και όλοι μας της ευχόμαστε τα καλύτερα για την υγεία της!
Σε σημερινή επικοινωνία που είχα με τον Κ. Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του έθεσα το θέμα αντικατάστασης της συναδέλφου με άλλον συνάδελφο για το διάστημα της απουσίας της. Είναι κάτι που είναι σύνηθες και γίνεται σε μακροχρόνιες απουσίες συναδέλφων.
Ο Κ. Διευθυντής μου απάντησε ότι αδυνατεί να στείλει κάποιον άλλον δάσκαλο στο Σχολείο μας και η λύση θα πρέπει να δοθεί εκ των έσω γιατί οι μαθητές της Πέμπτης τάξης είναι λιγότεροι από 25 και επομένως μπορούν να λειτουργήσουν με ένα τμήμα.
Πάνω στο θέμα αυτό θέλω να πω ότι όντως για να χωριστεί μία τάξη σε δύο τμήματα ο αριθμός των μαθητών πρέπει να είναι πάνω από 25 όμως είναι σύνηθες να χωρίζεται η τάξη και σε περιπτώσεις που οι μαθητές είναι 24 ή και 23 και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν. Για το τι δυνατότητες υπάρχουν στην παρούσα φάση για να αντικατασταθούν οι δάσκαλοι που απουσιάζουν έχω την προσωπική μου άποψη αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται αυτή τη στιγμή να την αναπτύξω.
Από την ερχόμενη εβδομάδα η Πέμπτη τάξη θα λειτουργήσει με ένα τμήμα και ο δάσκαλος ή η δασκάλα που θα αφήσει το τμήμα θα αναλάβει προσωρινά το ΣΤ2 και μέχρι την αποθεραπεία της Κ. Δημητριάδου.
Θεώρησα καθήκον μου να σας ενημερώσω άμεσα και υπεύθυνα για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Γαπκιάδης Γιώργος

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Οκτώβριος, 2017, 10:11 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr